Δεν αλλάζει τελικά ο καιρός, ζέστη και αυτή την εβδομάδα

Παράταση παίρνει το καλοκαίρι στην Κύπρο, με το σύστημα κακοκαιρία που θα μας επηρέαζε από Ελλάδα, με πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές να μην φτάνει τελικά στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος  εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και το απόγευμα στα νότια παράλια μέτριοι ως ισχυροί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στους 38 βαθμούς  στο εσωτερικό, στους 31 με 34 βαθμούς στα παράλια και στους 24 βαθμούς στην χιονίστρα.

Όλο το υπόλοιπο της εβδομάδας  ο καιρός θα είναι παρόμοιος με σήμερα χωρίς να αποκλείεται κάποια μέρα να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Έρικ Κίτα και του kitasweather.com, το σύστημα κακοκαιρίας εγκλωβίζεται στην Ελλάδα και εξασθενεί εκεί. Κυρίως στην στερεά και βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα αναμένονται τοπικά να είναι πολύ έντονα και ακραία. Ο καιρός στην Κύπρο συνεχίζει να είναι ζεστός, με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο μια πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ