Η Πολιτική Αεροπορία θα αξιολογήσει τα περιστατικά με Cobalt

Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας θα αξιολογήσει τα τελευταία συμβάντα με την εταιρεία Cobalt.

 


Article featured image
Article featured image

Ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων τονίζει πως «αναφορικά με τα τελευταία συμβάντα, που ενδεχομένως να σχετίζονται με ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας πτήσεων εταιρειών, οι οποίες έχουν λάβει άδεια αερομεταφορέα από τις τοπικές αρχές, το ΥΜΕΕ επιθυμεί να διευκρινίσει ότι  έχει ζητήσει από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας την αξιολόγηση όλων των πρόσφατων συμβάντων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον ενδείκνυται η λήψη οποιονδήποτε επιπρόσθετων μέτρων».

Όλες ανεξαιρέτως οι αεροπορικές εταιρείες οι οποίες έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Μεταφορών, τις λαμβάνουν βάσει της διαδικασίας που προβλέπεται από τους νόμους και κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνει το Υπουργείο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, που αφορούν την ασφάλεια των πτήσεων.

Πάντως σε δηλώσεις του στο ΣΙΓΜΑ, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Cobalt, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης ανέφερε πως οι καπετάνιοι έχουν οδηγίες να προσγειώνονται με οποιοδήποτε κόστος στο κοντινότερο αεροδρόμιο, προκειμένου να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος, όταν αυτό απαιτείται.

«Προτιμάμε να είμαστε 100% σίγουροι για την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος έστω κι αν αυτό στοιχίζει αρκετές χιλιάδες στην εταιρεία», υπογράμμισε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ