Το αριστούργημα του Μότσαρτ «Ντον Τζιοβάννι» στη σκηνή του Pafos Aphrodite Festival

Ένα πραγματικό αριστούργημα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), ο «Ντον Τζιοβάννι»,  ανεβαίνει στη σκηνή του Pafos Aphrodite Festival στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου στο Κάστρο της Πάφου, σε συμπαραγωγή του ιταλικού οργανισμού Parma Opera Organization C.E.F.A.C. και τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Ντον Τζιοβάννι, αριστοκράτης ή «διεφθαρμένος υλιστής», ταράζει με τις ερωτικές του περιπέτειες τη συντηρητική κοινωνία της εποχής. Αεικίνητος, με ακόρεστη πείνα, διατρέχει την Ευρώπη για νέα σάρκα, παγιδεύει το θύμα του με υποσχέσεις και προσφέρει εκείνο για το οποίο το θύμα του πάσχει από ανεξέλεγκτη δίψα. 

Τα θύματά του δεν έχουν συγκεκριμένη ταξική προέλευση, εθνικότητα, ηλικία ή σωματικό τύπο. Οποιοδήποτε θηλυκό του κάνει. Ωστόσο, φαίνεται πως ο βαθμός δυσκολίας για την κατάκτηση του θύματος κάνει το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον και ο Ντον Τζιοβάννι καταφεύγει σε οποιοδήποτε μέσον προκειμένου να πετύχει το σκοπό του. 

Δεν διστάζει να εισβάλλει κρυφά σε γυναικείους κοιτώνες, να τάξει γάμο, να χωρίσει ζευγάρια. Κάθε τι είναι μέσον για την επίτευξη των στόχων του. Είναι ελευθεριάζων, υβριστής, είρων, κυνικός, ακόλαστος, βέβηλος, άθεος. Είναι η πέτρα του σκανδάλου σε μία κοινωνία αρχών, όπου η υποκρισία έχει άτυπα αναγορευτεί σε υπέρτατη αρχή. 

Δύσκολα μπορεί κάποιος να εξάρει μια μουσική στιγμή ή ένα σύνολο μουσικών στιγμών αντί κάποιου άλλου, αφού το έργο είναι ένα από τα πλέον εμπνευσμένα του παγκόσμιου οπερατικού ρεπερτορίου. Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival Cyprus στην Πάφο στο τηλέφωνο 26822218 και στην ιστοσελίδα www.pafc.com.cy.

Τιμές των εισιτηρίων: €25, €40, €50 και €70.

Η μετάφραση θα γίνεται ταυτόχρονα στην ελληνική και αγγλική μέσω υποτίτλων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ