15+1 πράγματα να κάνεις τώρα που φεύγει το καλοκαίρι

Έχουμε αρχίσει σιγά-σιγά να επιστρέφουμε στις δουλειές και στα γραφεία μας, καθώς η καλοκαιρινή άδεια για τους περισσότερους από εμάς τελειώνει.

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί μαζί με την άδεια να φεύγει και επίσημα το καλοκαίρι -ημερολογιακά τουλάχιστον- υπάρχουν ωστόσο αρκετές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και δραστηριότητες σε όλη την Κύπρο, που όχι μόνο θα γεμίσουν τις ημέρες σου, αλλά θα νοιώσεις πώς ξανάρχισαν οι διακοπές σου. 

Για να μην μελαγχολήσεις λοιπόν και για να μην σε πάρει από κάτω η επιστροφή στη ρουτίνα, μαζέψαμε 15+1 ενδιαφέροντα πράγματα που θα γίνουν στην Κύπρο το επόμενο διάστημα και είναι εξίσου απολαυστικά και διασκεδαστικά με το καλοκαίρι στη θάλασσα. 

 

Γιορτή Κρασιού

Αν είσαι λάτρης του οίνου και του καλτ, δεν μπορείς να παραλείψεις μια επίσκεψη στην παραδοσιακή Γιορτή του Κρασιού. Ένα από τα δημοφιλέστερα φεστιβάλ της Λεμεσού που θα διεξαχθεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στον Δημόσιο Κήπο της πόλης.

Φέτος, η γιορτή διοργανώνεται για 55η φορά και το γλέντι άρχισε στις 25 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου. 

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα της γιορτής ΕΔΩ.

 

 

Το πρώτο Φεστιβάλ Οφτού Κλεφτικού

Αν σου αρέσει το οφτό, τότε δεν έχεις παρά να παρευρεθείς την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στο χωριό Μενεού, για το πρώτο Φεστιβάλ Οφτού Κλέφτικου.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο προαύλιο του Σωματείου Αστέρας στο Μενεού και η είσοδος θα ανέρχεται στα 10 ευρώ ανά άτομο με άφθονο φαγητό.

Τη βραδιά θα παρουσιάζει ο Λούης Πατσαλίδης, ενώ τη μουσική αναλαμβάνουν το μουσικό σχήμα ΝΟΤΕΣ, η Ιωάννα Πολυβίου και ο Γιώργος Βασιλείου.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις ΕΔΩ.

 

 

Nicosia Beer Fest

Το Nicosia Beer Fest, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για την πρωτεύουσα, ανοίγει τις πύλες του για 6 ολόκληρες ημέρες. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσει  από τις 2 μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 19.00 και 00.00 στην Τάφρο Κωστάντζα.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν διάφορες εταιρείες παραγωγής, εισαγωγής και διανομής μπύρας, οι οποίες θα προσφέρουν είδη του δροσιστικού ποτού από όλο τον κόσμο.

Εκτός από μπύρα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και μια μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες: 96700020 ή ΕΔΩ.

 

 

18o Pafos Aphrodite Festival

Στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου σού προτείνουμε να πας στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.

Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις ένα από τα σπουδαιότερα δημιουργήματα του οπερατικού ρεπερτορίου και μία από τις κορυφαίες δημιουργίες της λυρικής τέχνης όλων των εποχών.

Ο αριστουργηματικός Don Giovanni του W. A. Mozart, παρουσιάζεται στο 18o Pafos Aphrodite Festival, σε συμπαραγωγή του ιταλικού οργανισμού Parma Opera Organization C.E.F.A.C. με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Μάθε περισσότερα για το φεστιβάλ ΕΔΩ.

 

 

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τη «Φτωχολογιά» επιστρέφει στη σκηνή για μία και μόνο παράσταση.

Αν θέλεις να παρακολουθήσεις την παράσταση, πρέπει να βρίσκεσαι την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, στη Λευκωσία.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση υπάρχουν ΕΔΩ.

Κρατήσεις: 96093029

 

 

Flying Away Art and Music Festival

Στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου μπορείς να επισκεφτείς και ένα από τα μεγαλύτερα, πιο αυθεντικά και αγαπητά φεστιβάλ της Κύπρου.

Πρόκειται για το «Flying Away Art and Music Festival» που φιλοξενείται εδώ και 8 χρόνια στο γήπεδο του Ορφέα, στη Λευκωσία.

Εκεί, 150 αξιόλογοι καλλιτέχνες θα εκθέσουν τις μοναδικές δημιουργίες τους, που περιλαμβάνουν πίνακες ζωγραφικής, χειροποίητα κοσμήματα, fashion design, γλυπτική και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την τέχνη και δημιουργία.

Μάθε περισσότερα για το φεστιβάλ ΕΔΩ, ή στο τηλέφωνο 7008 71 71.

 

 

Συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου και Σωκράτη Μάλαμα

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας τραγουδούν μαζί για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στο Γήπεδο Ορφέα στη Λευκωσία.

Η μεγάλη συνάντηση των δύο καλλιτεχνών αναμένεται να φέρει στο μυαλό σκηνές και θύμησες από προηγούμενα χρόνια, αφού εκτός από τη δισκογραφία, πολλές φορές τους έχουμε απολαύσει και επί σκηνής να ερμηνεύουν και να συγκινούν.

Για κρατήσεις: 99810011

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία θα βρεις ΕΔΩ.

 

 

Αγροτικό Φεστιβάλ Στατού - Αγίου Φωτίου

Την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, μπορείς να επισκεφτείς την κοινότητα Στατού - Αγιου Φώτιου με αφορμή το Αγροτικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού από τις 11.00, μέχρι τις 19.00. 

Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις και να δεις από κοντά την παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων της κοινότητας όπως τραχανά, σουτζούκο, αναρή, χαλούμι, τσαμαρέλα, ζιβανία, ψωμί χωριάτικο, κουλουράκια με έψημα, ρέσι και κατιμέρια.

Η κοινότητα βρίσκεται σ’ ένα καταπράσινο και ειδυλλιακό τοπίο, 1000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μάθε περισσότερα για το φεστιβάλ ΕΔΩ.

 

 

19ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου-Αξιοθέας

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου θα εμπλουτίσει και φέτος για 19η χρονιά την πολιτιστική ατζέντα της πρωτεύουσας με ένα ποικίλο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο χώρο του Αρχοντικού Αξιοθέας.

Με πάνω από είκοσι εκδηλώσεις σε διάστημα δύο μηνών, η Αξιοθέα σίγουρα έχει κάτι να προσφέρει ακόμα και στους πιο απαιτητικούς θεατές.

Το φεστιβάλ ξεκίνα στις 8 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Όλες οι εκδηλώσεις του αρχίζουν στις 20.30 εκτός από την παράσταση του Καραγκιόζη, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η οποία αρχίζει στις 19.30.

Δες ΕΔΩ ολόκληρο το πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες: 22894531-2

 

 

3ο OctoberTest στο Moondog’s

Τον ερχόμενο Οκτώβρη, το Moondog’s στη Λευκωσία, θα διοργανώσει για τρίτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ OctoberTest.

Πάνω από 150 διαφορετικές μπύρες από όλο τον κόσμο θα βρίσκονται εκεί, έτοιμες για δοκιμή.

Οι μπύρες θα προσφέρονται τόσο στον κήπο όσο και στον εσωτερικό χώρο του Moondog’s και θα συνοδεύονται με νόστιμο φαγητό και ζωντανή μουσική.

Το γλέντι θα διαρκέσει για τρία ολόκληρα βράδια και η ακριβής ημερομηνία του θα ανακοινωθεί σύντομα ΕΔΩ.

 

 

Πάρκο καμήλων στον Μαζωτό

Λίγο έξω από το χωριό Μαζωτός, προς την παραλία της περιοχής, θα συναντήσεις το μοναδικό πάρκο καμήλων στην Κύπρο. Εκεί, θα έχεις την ευκαιρία να τις δεις από κοντά, να τις ταΐσεις, αλλά και να κάνεις βόλτα με αυτές. Εκτός από καμήλες, το πάρκο φιλοξενεί και διάφορα άλλα ζώα, όπως γαϊδουράκια και πόνυ. Στο πάρκο θα βρεις επίσης πισίνα για βουτιές, αλλά και ένα εστιατόριο, το οποίο προσφέρει διεθνή πιάτα, καθώς και διάφορα είδη σχάρας.

Το «Camel Park Mazotos» λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00, μέχρι τις 19.00.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 99 416968.

 

 

Κάνε ιππασία

Αν δεν έχεις ζήσει μέχρι σήμερα την εμπειρία της ιππασίας, έφτασε η ώρα να την ζήσεις.

Στο χωριό Άγιοι Τριμιθιάς, θα συναντήσεις το ράντσο «Elveco Horse Riding Adventures», το οποίο διοργανώνει διάφορες βόλτες με άλογα για έμπειρους αλλά και για αρχάριους.

Η ιππασία γίνεται σε διάφορα δρομάκια του χωριού και η τιμή είναι 35 ευρώ ανά άτομο για δύο ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τηλεφώνησε στο 99671716.

 

 

Δροσίσου σε μέρη μακριά από θάλασσα

Αν ανήκεις σε αυτούς που χόρτασαν για φέτος τις παραλίες, τις πισίνες, την αφόρητη ζέστη και την υγρασία, τότε μια καλή λύση είναι να δροσιστείς σε εναλλακτικά μέρη.

Μπορείς να κάνεις βουτιές και να δροσιστείς σε λουτρά, καταρράχτες, ποταμούς και λίμνες.

Εμείς κάναμε μια μικρή έρευνα και βρήκαμε 7 τέτοια σημεία στο νησί και σου τα παρουσιάζουμε ΕΔΩ.

 

 

Παραλίες

Image result for nissi beach

Το μπάνιο στις παραλίες της Κύπρου αυτή την περίοδο είναι απόλαυση. Βάλε το μαγιό σου, πάρε μια τσάντα με τα απαραίτητα και ξεκίνα για την πλησιέστερη παραλία. Ακόμη και την πιο κοσμοπολίτικη θάλασσα να επισκεφτείς, θα δεις πως η διαφορά θα είναι μεγάλη. Ο κόσμος που βρεις εκεί θα είναι μετρημένος, το νερό θα είναι σαφέστατα καθαρότερο, δεν θα ακούς παντού φωνές και το κυριότερο θα υπάρχουν άφθονες διαθέσιμες ξαπλώστρες. 

 

 

Συνδύασε βουνό με πισίνα

Προτιμάς την ηρεμία και τη θερμοκρασία του βουνού και των ορεινών περιοχών;

Τότε προγραμμάτισε ένα διήμερο σε κάποιο από τα ορεινά καταλύματα του νησιού, που συνδυάζουν βουνό και πισίνα.

Έτσι θα μπορείς να κάνεις τις βουτιές σου, με θέα το απέραντο πράσινο.

Πάτησε ΕΔΩ για να δεις τα 5+1 ορεινά καταλύματα με πισίνα που σου προτείνουμε.

 

 

Αγροτουρισμός

Εκτός από τις διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις αυτή την περίοδο, μια καλή ιδέα είναι να «κλέψεις» λίγο χρόνο για αγροτουρισμό.

Τα χωριά της Κύπρου έχουν πολλά να προσφέρουν και ακόμα περισσότερα να δείξουν στον επισκέπτη που επιλέγει για την ξεκούραση του την ύπαιθρο.

Αν λοιπόν θέλεις να αποδράσεις από την πόλη πάτησε ΕΔΩ για να βρεις το αγροτουριστικό κατάλυμα που είναι πιο κοντά στις δικές σου απαιτήσεις και κάνε έγκαιρα την κράτηση σου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ