Η Πάφος μετατρέπεται σε ανοικτό μουσείο

Τα τρία πρώτα έργα του project «Σημάδια στο Χρόνο και Χώρο» το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 12 έργα, τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της Πάφου, παρουσιάστηκαν.

 


Article featured image
Article featured image

Το project έχει σκοπό να μεταμορφώσει την πόλη σ’ ένα ανοικτό μουσείο.

Μέσα από την ανοικτή πρόσκληση του 2014 για συμμετοχή στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017, το project «Σημάδια στον Χρόνο και Χώρο» σφραγίζει και ταυτόχρονα αφήνει κληρονομιά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στην πόλη με εικαστικές εγκαταστάσεις και γλυπτά.

Φωτογραφίες: foto LARKO

Μια γεωμετρική μαρμάρινη εγκατάσταση η «’Οψεις Απεραντοσύνης» του Χάρη Πασπάλλη, το σύμβολο της Κύπρου η Αφροδίτη σε ένα βράχο ως ο «‘Αλλος ‘Ηλιος» της Γιώτας Ιωαννίδου και η κόκκινη «Παπαρούνα» του Ανδρέα Παρασκευά που ξεπροβάλλει ανάμεσα στον Φάρο και την θάλασσα είναι τα τρία έργα που έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα στο δυτικό παραλιακό μέτωπο της Κάτω Πάφου, προσδίδοντας στην πόλη μια άλλη ενδιαφέρουσα προοπτική.

Τους ερχόμενους μήνες και στη διάρκεια της χρονιάς της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης αναμένονται ακόμα εννέα γλυπτά – εγκαταστάσεις στην περιοχή της Κάτω Πάφου.

 Την ομάδα των Γιώτα Ιωαννίδου, Ανδρέα Παρασκευά και Χάρη Πασπάλλη που ήδη έχουν εγκαταστήσει έργα συμπληρώνουν οι Ανδρέας Μακαρίου, Umit Inatcsi και Δημήτρης Μακαρίου δημιουργώντας γλυπτά και εικαστικά έργα σε ανοικτούς χώρους, δίνοντας μια νέα διάσταση στο ανοικτό εργοστάσιο πολιτισμού ως ιδέα αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη στην φιλοσοφία του «Ανοικτού».

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 φιλοδοξεί με το έργο αυτό και άλλα που θα ακολουθήσουν κατά το 2017,  η Πάφος να μπει στον χάρτη των πόλεων  εκείνων με ενδιαφέροντα και γοητευτικά σημεία αναφοράς τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ