Ενημερώσου κι εσύ για τη Νόσο του Huntington

Όλοι μαζί μπορούμε να θέσουμε κοινούς στόχους και προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.

 


Article featured image
Article featured image

Ο νεοσύστατος Κυπριακός Σύνδεσμος για τη Νόσο του Huntington (HD), με αφορμή την 1η Ετήσια Γενική Συνέλευση καλεί όσους ενδιαφέρονται για ενημέρωση και δικτύωση με τον Σύνδεσμο, να παρευρεθεί στη συνέλευση.

Θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.30, στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, με την πεποίθηση ότι η υπεύθυνη ενημέρωση και η έγκαιρη γνώση προστατεύουν, αλλά και ότι η συντονισμένη και συστηματική αντιμετώπιση μπορεί να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους, ο Σύνδεσμος καλεί:

* Όλους όσοι επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από τη Νόσο, καθώς και

* ειδικούς που μπορούν να συμμετέχουν στην απαιτούμενη διεπιστημονική προσέγγιση της Νόσου (γενετικούς συμβούλους, νευρολόγους, διατροφολόγους, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους κ.ά.), και

* φορείς που ενδιαφέρονται και μπορούν να στηρίξουν την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών,

 να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους του Διοικητικού Συμβουλίου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής, ώστε:

*αφενός να δοθεί σε όλους τους ελληνόφωνους εντός και εκτός Κύπρου η δυνατότητα να ενημερωθούν υπεύθυνα και συστηματικά για τη Νόσο,

*αφετέρου να διαμορφωθούν δίκτυα ενημέρωσης και συνεργασίας που θα ενδυναμώσουν τη φωνή όσων επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από τη Νόσο.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Ενημερωθείτε και ενημερώστε! Κατανοήστε και στηρίξτε όσους έχουν ανάγκη! Γίνετε εθελοντές! Υπάρχουν πολλές ανάγκες και σε διαφορετικούς τομείς, όπου μπορείτε να συνεισφέρετε: Βοηθήστε τους ασθενείς και τους φροντιστές, μοιραστείτε την επαγγελματική γνώση και εμπειρία σας, κάνετε μια δωρεά (είτε χρηματική είτε υλικού εξοπλισμού για άτομα με κινητικές δυσκολίες), γίνετε μέλη του Συνδέσμου και ενδυναμώστε τη φωνή μας!

Ενημέρωση, κατανόηση, στήριξη, συνεπής προσπάθεια ορίζουν μια υπεύθυνη αντιμετώπιση και συμπεριφορά, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο, μια Κύπρο ανθρώπινη, έναν πιο όμορφο κόσμο! 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ