Η Γιώτα Νέγκα ερμηνεύει τις «Προδοσίες»

Μια από τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές σήμερα, η Γιώτα Νέγκα, ερμηνεύει το τραγούδι των τίτλων της νέας σειράς του ΣΙΓΜΑ και του ΣΚΑΙ «Προδοσίες».

 


Το τραγούδι ονομάζεται «Χωρισμός στην Προκυμαία» και είναι σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου, ο οποίος ετοίμασε και το original score της σειράς και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη.

Η σειρά «Προδοσίες» θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου στις 21.15 και θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα με Παρασκευή την ίδια ώρα.

«Χάνω το μυαλό μου, ψάχνω να σε βρω, μες στην προκυμαία, μες στον πυρετό. Ράγισαν τα μάτια, έσβησε η φωνή, θάλασσα ο πόνος, άπονη η ακτή…» γράφει ο Κώστας Μπαλαχούτης και ερμηνεύει με τη δική της μοναδική φωνή η Γιώτα Νέγκα.

 

Λίγα λόγια για τη σειρά:

Διαφορετικοί κόσμοι, που η μοίρα και κυρίως μια σειρά από προδοσίες τους συνδέει σε μια παράλληλη, αλλά και δεμένη μεταξύ τους πορεία. Ανεκπλήρωτοι έρωτες, φιλίες που αντέχουν στον χρόνο, ανομολόγητα πάθη, αίσθημα, συγκίνηση, μυστικές συμφωνίες, απαγωγές, τρομοκράτες, διχασμένες οικογένειες και ανάμεσά τους προδοσίες… Δύο οικογένειες που τις δένει μια δυνατή και δοκιμασμένη στο χρόνο, φιλία. Από την μία αυτή του αυτοδημιούργητου εφοπλιστή Τιμολέοντα Παυλίδη (Φίλιππος Σοφιανός) και από την άλλη του αρχικαπετάνιου Ανδρέα Μαντά (Γιώργου Νινιού). Άνθρωποι που πέρασαν πλάι - πλάι μια ζωή και τώρα εισπράττουν τους καρπούς των κόπων τους και κάνουν μια αποτίμηση της ζωής τους. Ο Τιμολέων είναι παντρεμένος για δεύτερη φορά με την Κλαίρη (Αλεξάνδρα Παλαιολόγου) και δύο παιδιά από διαφορετικούς γάμους, τον Μάρκο (Ορφέα Παπαδόπουλο) και την Λούση (Φιλίππα Ταμπάρη). Οι δύο κληρονόμοι. Η πρωτότοκη κόρη, Λούση Παυλίδη είναι τρομερά φιλόδοξη και θεωρεί την εταιρεία φυσικό της χώρο και τον εαυτό της αυτονόητο διάδοχο στην ηγεσία της. Η πραγματικότητα, όμως, δεν συμβαδίζει με τις επιθυμίες της. Διαπιστώνει ότι βρίσκεται σε εχθρικό έδαφος, καθώς η σύζυγος Κλαίρη μηχανορραφεί για να προωθήσει τον μοναχογιό της Μάρκο Παυλίδη στο τιμόνι της εταιρείας. Έτσι η Λούση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον ίδιο τον πατέρα της και θα μπλέξει, άθελά της, σε επικίνδυνα παιχνίδια.  Όταν το καταλάβει ότι έχει πάρει το δρόμο χωρίς επιστροφή, θα είναι πολύ αργά για να κάνει πίσω. Ο Μάρκος, από την άλλη, χαμένος  στα σύννεφα του έρωτά του με την κατά πολύ κατώτερη του κοινωνικά Μαρίνα (Χριστίνα Κυριακού), δε δείχνει κανένα ενδιαφέρον για τις φιλοδοξίες της μητέρας του κι έτσι τα όνειρα της Κλαίρης μένουν ασκήσεις επί χάρτου. Η Ρωσική μαφία.

Ο Πέτερ Θεοφάνους (Κώστας Σόμμερ), ο ανερχόμενος δικηγόρος της  οικογένειας ενεργεί σαν ενδιάμεσος ανάμεσα στη Λούση και τη ρωσική μαφία, που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ασχολείται με το (πάντοτε παράνομο) εμπόριο όπλων. Εκμεταλλεύεται τις φιλοδοξίες της Λούση και την πείθει να συνεργαστεί με τον Πετκώφ, (Σωτήρης Μεστάνας), ένα πλούσιο Ρώσο μαφιόζο, που ζει στην Κύπρο, άνθρωπο χωρίς ηθικούς φραγμούς, που πιέζει τον Παυλίδη να συνεργαστούν. Όταν εκείνος αρνείται σταθερά, ο Πετκώφ πιστεύει ότι μόνο μέσο πίεσης του Παυλίδη, είναι να απαγάγει το γιο του Μάρκο και η βοήθεια της Λούσης είναι ουσιαστική. Το σχέδιο πετυχαίνει και ο Παυλίδης υποκύπτει και ξεκινάει η επιχείρηση που θα βάλει σε κίνδυνο την ζωή του πατέρα της και του Ανδρέα Μαντά. Δεν θα σταματήσει όμως εκεί ο Πετκώφ. Αντίθετα, όσο πιο πολύ η Λούση μπλέκεται στα γρανάζια του, τόσο πιο επικίνδυνες και θανατηφόρες γίνονται οι απαιτήσεις του.Ο καπετάνιος Ανδρέας Μαντάς (Γιώργος Νινιός) έχει δύο αγόρια: τον Στέφανο (Πέτρος Λαγούτης) που είναι γιατρός και τον Άρη (Γιώργος Αναγιωτός) που έχει ακολουθήσει τα βήματά του και είναι επίσης ναυτικός. Ο καπετάν Ανδρέας είναι από τους «άτυχους της ζωής». Στα πρώτα χρόνια του γάμου τους η γυναίκα του, Λουΐζα (Ελεάνα Παπαδοπούλου) – ακολουθώντας τον κανόνα που λέει ότι οι γυναίκες των ναυτικών είναι άπιστες – δεν κατάφερε να τιμήσει το στεφάνι της. Ο Ανδρέας «σωστός» και μονοκόμματος σε όλα του, με το που ανακάλυψε την προδοσία της την έδιωξε από την οικογενειακή εστία και δεν της επέτρεψε ποτέ να ξαναδεί τα παιδιά της. Τα δύο αγόρια – παρά τις προσπάθειες, που έκαναν μεμονωμένα – δεν γνώρισαν ποτέ την μητέρα τους και ενηλικιώθηκαν με την έλλειψή της.

Προδοσίες-πρεμιέρα Κυριακή 4/9 στις 21:15

Πίσω από αυτή την προδοσία, κρύβεται ένα φοβερό μυστικό, που θα διατρέχει τη σειρά και όταν αποκαλυφθεί θα ανατρέψει τα πάντα.

Ένας γάμος σε κρίση κι ένας απαγορευμένος έρωτας. Ο Στέφανος είναι παντρεμένος με τη Μυρτώ (Τέτα Σαββάτη), μια όμορφη, ταλαντούχο χειρουργό νεανικό του έρωτα από το πανεπιστήμιο. Οι άκαρπες προσπάθειές τους να αποκτήσουν παιδί, η εσωστρέφειά του λόγω του τρόπου, που μεγάλωσε, αλλά και η φθορά του χρόνου είναι οι αιτίες που ο γάμος αυτός περνάει μια κρίση, από την οποία το φαίνεται σχεδόν αδύνατον να βγει αλώβητος. Φυσική συνέπεια είναι – τι άλλο; –  η εμφάνιση τρίτου προσώπου. Ο πιο αδύναμος από τους δύο – ο Στέφανος στην συγκεκριμένη περίπτωση– ερωτεύεται την νεότερή  του Ζωή (Κατερίνα Μισιχρόνη) και αποφασίζει να δώσει στον εαυτό του μια δεύτερη ευκαιρία να ευτυχήσει. Μάλλον δεν είναι, όμως, και πολύ ξεκαθαρισμένος γιατί – στην κρίσιμη στιγμή – η Μυρτώ μένει έγκυος. Το γεγονός, φυσικά θα φέρει τα πάνω - κάτω στη ζωή όλων. Τα σχέδιά του Στέφανου ανατρέπονται και η Ζωή, που πέφτει από τα σύννεφα, κάνει την καρδιά της πέτρα και τον αφήνει επί τόπου! Στην προσπάθειά της να ξεφύγει από την επιμονή του Στέφανου  – εντελώς τυχαία – βρίσκεται ξανά σε επαφή με τον πρώην αγαπημένο της, που από ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας δεν είναι άλλος από τον Άρη. Κι έτσι τα δύο αδέρφια, παρόλο που είναι πολύ δεμένα, θα βρεθούν αντιμέτωπα. Πάθη και προδοσίες από το παρελθόν, έρχονται να ξύσουν πληγές και να σημαδέψουν ανεξίτηλα τις ζωές των μελών αυτής της παραδοσιακής οικογένειας ναυτικών...

 Cast:

Ανδρέας: Γιώργος Νινιός

Στέφανος: Πέτρος Λαγούτης

Τιμολέων: Φίλιππος Σοφιανός

Κλαίρη: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Λούση: Φιλίππα Ταμπάρh

Μάρκος: Ορφέας Παπαδόπουλος

Πέτερ: Κώστας Σόμμερ

Μαρίνα: Χριστίνα Κυριάκου

Άρης: Γιώργος Αναγιωτός

Ζωή: Κατερίνα Μισιχρόνη

Μυρτώ: Τέτα Σαββάτη

Λουίζα: Ελεάνα Παπαδοπούλου

Θεανώ: Στέλλα Συμεού

Πετκώφ: Σωτήρης Μεστάνας

Αντρέι: Πάνος Γκόγκος

Φίλιππος: Ιάκωβος Ιακώβου

Νάντια: Μικαέλα Θεοδουλίδου

Ισμήνη: Μυρέλλα Κουρεντή

Διευθυντής Νοσοκομείου: Τάκης Χρυσικάκος

Παύλο Μαρτίνο: Μάριος Ιορδάνου

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ