Ψηλές θερμοκρασίες, βροχή και καταιγίδες έχει το μενού του καιρού

Ασταθείς αέριες μάζες και μέτριο βόρειο ρεύμα, επηρεάζουν την περιοχή, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, σύντομα όμως θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις κυρίως στις νότιες μεριές της οροσειράς του Τροόδους και ημιορεινά βόρεια της Λεμεσού, όπου από νωρίς το απόγευμα, αναμένονται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Οι καταιγίδες θα κινηθούν προς τα νότια παράλια αργότερα το απόγευμα και υπάρχει καλή πιθανότητα να επηρεαστεί η Λεμεσός. Κάποιες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, θα είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. 

Μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται να επηρεάσει και περιοχές του εσωτερικού και νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 Bft. 

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό, στους 29 με 32 βαθμούς στα παράλια και στους 18 βαθμούς κελσίου, στη Χιονίστρα. 

Απόψε αρχικά δεν αποκλείεται μεμονωμένη βροχή στα ανατολικά, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί παντού αίθριος.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος, αλλά νωρίς το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ημιορεινά βόρεια της Λεμεσού και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο. 

Την Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από σχετικά ψηλές πιέσεις και θερμές αέριες μάζες από Β. Αφρική. 

Αναμένεται ηλιόλουστος καιρός με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο. Από την Τετάρτη αρχίζει να μας επηρεάζει πιο δροσερό μέτριο ως ισχυρό ρεύμα αέρα. Τέλος της εβδομάδας αναμένονται και τοπικές βροχές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ