Βροχές και καταιγίδες από σήμερα, πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

Εποχική χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή μας.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, σύντομα όμως οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ορεινά και εσωτερικό όπου αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες από νωρίς το απόγευμα. Μεμονωμένη βροχή η καταιγίδα δεν αποκλείεται να επηρεάσει και περιοχές στα ανατολικά αργότερα το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 bft και το απόγευμα στα νότια και δυτικά παράλια μέτριοι ως ισχυροί 4-5 bft. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, 30 έως 33 στα παράλια και 21 στην Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με κυρίως μέσες και χαμηλές νεφώσεις, ενώ τις αυγινές ώρες τοπικά δεν αποκλείεται και αραιή ομίχλη.

Αύριο Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά σύντομα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά, εσωτερικό και βόρεια προς κατεχόμενες περιοχές κυρίως τις επαρχίας Μόρφου όπου αναμένονται βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες με χαλαζόπτωση. Ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση σε ορεινά και εσωτερικό και μικρή πτώση στα παράλια.

Την Δευτερά η αστάθεια αρχίζει να εξασθενεί αλλά πάλι νεφώσεις που θα αναπτυχθούν σε ορεινά και εσωτερικό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά τις απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα. Θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Όλες τις μέρες τα ποσοστά υγρασίας θα είναι αυξημένα κυρίως στα παράλια.



Πηγή: lemesos-blog / kitaswether.com

Πηγή φωτογραφίας: cyprus-mail


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ