Με βροχές και καταιγίδες οι επόμενες ημέρες

Ασθενής χαμηλή πίεση και μέτριο ως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κύριος αίθριος ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στο ανατολικό 1/3 της Κύπρου αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή η καταιγίδα.

 


Article featured image
Article featured image

Η σκόνη που επηρεάζει την περιοχή μας από Β. Αφρική κινείται ανατολικά και μέχρι απόψε καθαρίζει τελείως. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι ως ισχυροί 4-5 bft με τις ριπές στα νότια - νοτιανατολικά παράλια, να φτάνουν τα 6 bft και πολύ τοπικά τα 7 bft. 

Η θερμοκρασία στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, 29 έως 32 στα παράλια και 18 στην χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές αίθριος, στην περιοχή του Ακάμα όμως αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές. 

Αύριο αρχικά ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με την πιθανότητα τοπικών βροχών από Ακάμα έως Ριζοκάρπασο. Αργότερα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, εσωτερικό και ανατολικό 1/3 του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι ενισχύονται και η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα βρίσκεται κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. 

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σύντομα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ημιορεινά βόρεια-βορειοανατολικά της Λεμεσού και επαρχίας Λάρνακας αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, χωρίς πιθανότητες βροχής. Οι άνεμοι παραμένουν ενισχυμένοι, ενώ η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. 

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις στα ορεινά, τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι εξασθενούν, με την θερμοκρασία να παραμένει στα επίπεδα τος Παρασκευής.

 

Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ