Online παραγγελία φαγητού; Τι είναι αυτό, τρώγεται;

Αν και σε σένα ακούγεται πολύ δύσκολο ή σου φαντάζει μια διαδικασία για… εντελώς προχωρημένους, μάθε πώς έβαλα σε ένα απόγευμα 5 κορυφαία εστιατόρια σπίτι μου, χωρίς να μιλήσω στο τηλέφωνο και με διαδικασία ελάχιστων λεπτών!

 


Article featured image
Article featured image

Εκείνο το βράδυ, είχαμε μαζευτεί με την παρέα σπίτι μου και αποφασίσαμε να παραγγείλουμε φαγητό. Έτρεξα όπως πάντα στην κουζίνα, προμηθεύτηκα ένα μάτσο φυλλάδια και επέστρεψα στο σαλόνι.

Κι ενώ ως τότε, όλοι μου άρπαζαν τα φυλλάδια απ’ τα χέρια για να δουν πρώτοι τι επιλογές υπάρχουν τριγύρω για φαγητό, περιέργως, κανείς δεν μου έδωσε σημασία. Είχαν όλοι μαζευτεί γύρω από την Ξένια που τους έδειχνε κάτι στο κινητό.

Παίρνω το σταθερό, πλησιάζω, τους ζητώ να παρατήσουν επιτέλους το Instagram και το κουτσομπολιό και να διαλέξουν ποιο εστιατόριο θέλουν για να τηλεφωνήσω. Διαπιστώνω ότι γυρίζουν όλοι και με βλέπουν σαν ούφο.

«Τι λες παιδάκι μου; Ένα εστιατόριο; ΓΙΑΤΙ; Μπορεί εγώ να θέλω κινέζικο, η Ξένια σουβλάκια, η Μαρία ινδικό και εσύ σούσι. Γιατί να περιοριστούμε;».

«Μα να τη βγάλω όλο το απόγευμα στα τηλέφωνα;» ψιθύρισα, αλλά ως καλή οικοδέσποινα δεν το συνέχισα. Θα ήταν όμως μεγάλος μπελάς.

Ευτυχώς, η Ξένια με κατάλαβε. Όπως  πάντα, η πιο ευγενική. «Έλα, θα παραγγείλουμε online», μου λέει. «Κι άσε παιδάκι μου στην άκρη το σταθερό, δεν θα το χρειαστείς»!

Δεν το ‘χα ξανακούσει αυτό. Παραγγελία χωρίς τηλέφωνο ή χωρίς να πας από εκεί; Χωρίς δηλαδή τα ατέλειωτα τουτ τουτ, τα λάθος νούμερα, τις ουρές και τον υπάλληλο που κάνει μια ώρα να καταλάβει τι θες; Καλό ακουγόταν.

 



 

Άφησα που λες το τηλέφωνο και χώθηκα δίπλα τους. Είχαν τώρα σε μια οθόνη το Foody, το «σταυροδρόμι» όπως μου το είπαν, για όλα τα φαγάδικα της περιοχής.

Σκέψου, δηλαδή, σε ένα μέρος, όλα τα φυλλάδια που είχα ποτέ κι άλλα που δεν έλαβα, χώρια πολλά νέα εστιατόρια που δεν είχα ανακαλύψει, οι έξτρα προσφορές της μέρας, της ώρας, της στιγμής! Κι όλες οι αγαπημένες μου επιλογές, τώρα ακόμη πιο οικονομικές μέσω του Foody. Τσιμπήστε με, ονειρεύομαι!

Ρίχνω μια ματιά και πραγματικά τα ‘χασα! Πάνω από 150+ εστιατόρια είχε μέσα! Και θα τα είχα όλα στην τσέπη μου ανά πάσα στιγμή, με την εφαρμογή του για όλες τις συσκευές, είτε Android είτε IOS.

Επιτέλους τέρμα τα φυλλάδια, επιτέλους κάποιος σκέφτηκε το περιβάλλον αλλά κυρίως, εμένα! Τέρμα το σαφάρι για κουπόνια και προσφορές στο γραμματοκιβώτιο, τέρμα οι ενοχλητικοί του πάνω ορόφου που σούφρωναν ότι νέο φυλλάδιο έβλεπαν.

«Ωραία» τους λέω. «Μέσα με χίλια. Αλλά για να το καταλάβω, πείτε πως διάλεξα. Και τώρα τι»;  «Τώρα είναι ακόμη πιο απλό», πετάγεται ο Σίμος. «Το επιλέγεις και η παραγγελία σου στέλνεται στο εστιατόριο».

«Άσε», του λέω. «Εδώ έχουμε θεματάκι. Και πώς ξέρεις δηλαδή ότι το εστιατόριο την έλαβε και πως είναι η σωστή»;  «Χαχα, πού ζεις», μου λέει. «Τι νόμιζες, έτσι θα σε άφηναν; Το Foody αφού στείλει την παραγγελία σου, αυτή εκτυπώνεται αυτόματα στο εστιατόριο και σχεδόν μηδενίζονται οι πιθανότητες λάθους».

«Και το SMS» Συμπλήρωσε η Ξένια. «Παίρνεις και SMS ότι το εστιατόριο έλαβε την παραγγελία σου, αυτό κι αν είναι σιγουριά»!

«Και ξέρεις γιατί το λατρεύω εγώ»; Πετάχτηκε η Μαρία. «Το Foody θυμάται κάθε παραγγελία και προτίμησή μου κι έτσι δεν ψάχνω κάθε φορά απ΄την αρχή αν θέλω να απολαύσω πάλι ό,τι μου άρεσε»!

Κάθεσαι; Μέσα σε 5 λεπτά, είχαμε παραγγείλει από 5 διαφορετικά εστιατόρια, ακριβώς αυτό που ήθελε ο καθένας μας και για πρώτη φορά, όπως ακριβώς το θέλαμε και όχι όπως το καταλάβαινε ο υπάλληλος στο τηλέφωνο. Αν το έγραφε σωστά και αν θυμόταν να το μεταφέρει, δηλαδή.

Μα σου λέω, την πάταγα κάθε φορά. Δοκίμασε εσύ να εξηγήσεις από το τηλέφωνο πως το «μπριζόλα χοιρινή με πατάτες και σάλτσα της αρεσκείας σας» το θες ως εξής: η μπριζόλα μέτρια ψημένη, αντί τηγανητές πατάτες να μπουν ψητά λαχανικά και για σάλτσα όχι μαγιονέζας ή μουστάρδας, μόνο λεμονιού.

 



Μου πήρε χρόνια αλλά για πρώτη φορά με το Foody, κατάλαβα πως μπορώ να απολαύσω πραγματικά όλα τα πιάτα από σχεδόν όλα τα εστιατόρια της πόλης μου, πολύ εύκολα και κυρίως, όπως ακριβώς τα προτιμώ.

Οι παραγγελίες ήρθαν στην ώρα τους και πλέον όλοι σκασμένοι στο φαγητό αράξαμε στους καναπέδες. «Παγωτάκι κανείς»; Φώναξε η Ξένια. «Όχι, εγώ θέλω γλυκό», λέει ο Σίμος. «Αχ να ‘χαμε και μια κρέπα» πετάγεται πάλι η Μαρία.

«Πλάκα μου κάνετε», τους λέω. «Ποιος τρέχει μετά από τόσο φαγητό να βρει παγωτά και γλυκά και κρέπες»; «Το Foody», φώναξαν όλοι!

Απίστευτο! Και φαγητό και γλυκά και παγωτά. Επιτέλους ελευθερία!

Τηλέφωνο μου, αντίο για πάντα! Από δω και πέρα θα παραγγέλνω online.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ