«Ένας ομοφυλόφιλος δεν κρύβεται για λόγους marketing»

Αν δεν το είδες live σίγουρα θα έχεις ακούσει για την ερώτηση που «έπεσε» σε 16χρονη διαγωνιζόμενη του Star Κύπρος 2016, στο επεισόδιο της Κυριακής 25 Οκτωβρίου.

 


Article featured image
Article featured image

«Ο ξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ, γίνεται ο πρώτος γαλαζοαίματος που παραδέχεται ότι είναι ομοφυλόφιλος. Έχει 3 παιδιά και η σύζυγος του γνώριζε από την αρχή τις προτιμήσεις του και τον στήριξε, εσύ τι θα έκανες σε ανάλογη περίπτωση»;

Η διαγωνιζόμενη πελαγωμένη, αφού δεν αντιλήφθηκε τι ακριβώς ρωτούσε η παρουσιάστρια και οι κριτές να προσπαθούν να της εξηγήσουν το νόημα της ερώτησης. Κατά τη διάρκεια ακούστηκαν διάφορες απόψεις, γνώμες και διαφωνίες σχετικά που κατά κύριο λόγο φανέρωναν άγνοια επί του θέματος.

Ο Πρόεδρος της ΛΟΑΤΙ Κύπρου Κώστας Γαβριηλίδης, θεωρώντας πώς το σκηνικό που εκτυλίχθηκε on air ήταν τουλάχιστον ατυχές, κυρίως όσο αφορά την αντίδραση και τη στάση της κριτικής επιτροπής για τα ομοφυλόφιλα άτομα και τους λόγους που επιλέγουν να μην αποκαλύψου τις πραγματικές τους προτιμήσεις, προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχολιάζοντας με έντονο τρόπο το γεγονός.



«Δεν θα σχολιάσω την απάντηση της 16χρονης Παυλίνας... Θα σχολιάσω όμως την αντίδραση των κριτών την οποία μόνο κακόβουλη μπορώ να χαρακτηρίσω. Το να κρύβεται ένα γκέι άτομο στη ντουλάπα, δεν έχει να κάνει με μάρκετινγκ όπως κακώς αναφέρθηκε στη προσπάθεια καθοδήγησης της απάντησης.

Το να είναι κάποιος στη ντουλάπα πηγάζει κυρίως από τα ταμπού και τα προβλήματα μιας σεμνότυφης κοινωνίας που αναγκάζει τα άτομα να κρύβονται από τους εαυτούς τους για να μην τους καταδικάζουν οι γύρω τους. Ας μην δαχτυλοδείχνουμε χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ποιος πραγματικά φταίει για μια τέτοια κατάσταση.

Πιστεύω αυτό θα ήταν ιδιαίτερα εμφανές για ένα 53χρόνο Άγγλο ‘γαλαζοαίματο’ μεγαλωμένο με ακόμη χειρότερους και αυστηρούς κανόνες από αυτούς της κοινωνίας. Πραγματικά πολύ λυπηρή η δημόσια αντίδραση ορισμένων κριτών, για διαφορετικούς λόγους από τον κάθε ένα.

Και ένα θα γράψω για την ερώτηση που τα σχόλια από κάτω λένε πως είναι άκυρη για ένα άτομο τόσο νεαρό: Ένα άτομο στη Κύπρο μπορεί να παντρευτεί στα 16 του. Άρα ναι, λογικά την ερώτηση αυτή θα έπρεπε να μπορεί να είναι σε θέση να την απαντήσει και ένα 16χρονο.

Αν δεν μπορεί, τότε έχουμε ακόμη ένα λόγο που είναι καιρός να μην κρύβεται η ομοφυλοφιλία στα σχολεία και να ενημερώνονται τα παιδιά σωστά για τις πραγματικότητες και ιδιαιτερότητες του κόσμου γύρω τους».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ