Έφυγε ο Θάνος Ανεστόπουλος

Σε ηλικία 49 χρονών έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο ο σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης που μεταξύ άλλων έφτιαξε τα Διάφανα Κρίνα.

 


Article featured image
Article featured image

Ο τραγουδοποιός, ποιητής, ιδρυτικός μέλος των Διάφανων Κρίνων που μαζί με ορισμένα ακόμα συγκροτήματα αποτέλεσαν την ελληνόφωνη ροκ σκηνή στα 90s, o Θάνος Ανεστόπουλος, είχε κάνει γνωστό πριν ένα περίπου χρόνο -με ανάρτησή του στο Facebook- πως έπασχε από μεταστατικό Καρκίνο των Οστών.

«Θέλω να το μοιραστώ μαζί σας, η συγκάλυψη της ασθένειάς μου περισσότερο κακό μου κάνει ψυχολογικά, παρά καλό», είχε γράψει.

«Ζήστε την κάθε σας μέρα με αλήθεια, έρωτα, αγώνα και δημιουργία. Ζήστε την κάθε ημέρα σας σαν να ήταν η τελευταία σας. Γιατί συχνά στην καθημερινότητα μας μεγεθύνουμε μικρά προβλήματα παραμερίζοντας και ξεχνώντας τι σπουδαίο και μεγάλο δώρο είναι η ζωή που μας δόθηκε», κατέληγε το κείμενό του.

Όλο αυτό το διάστημα, αν έτυχε να τον παρακολουθείς, παρόλο που φαινόταν καταβεβλημένος από την αρρώστια, έβλεπες έναν άνθρωπο που διψούσε για ζωή, που διψούσε για τέχνη και πόνταρε σε αυτήν αλλά και στους ανθρώπους για να παίρνει δύναμη.

Μάλιστα, πριν από δύο περίπου μήνες είχε πραγματοποιηθεί μια συναυλία, μια ωραία γιορτή για τον Θάνο, στη Μονή Λαζαριστών, όπου μαζί του ανέβηκαν στη σκηνή οι Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Γιάννης Νάστας, Nomik, Λίνα Πάβλοβα, Jane Doe κ.α.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ο συνεργάτης και φίλος του Θάνου, Nikos Giousef.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ