Από βροχές σε καύσωνα θα μας πάει η εβδομάδα

Εποχική χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν, την περιοχή σύμφωνα με το Kitas Weather


Article featured image
Article featured image

Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με βροχές στα βορειοανατολικά παράλια (Ριζοκάρπασο), σύντομα όμως νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά, εσωτερικό και βόρειο 1/3 του νησιού, αναμένεται να δώσουν σε αρκετές περιοχές και καταιγίδες. 

Τοπικά οι καταιγίδες θα είναι έντονες με χαλαζόπτωση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. 

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς, μέχρι μέτριοι 2-4 bft και το απόγευμα στα νότια παράλια μέτριοι ως ισχυροί, 4-5 bft.

Η θερμοκρασία στους 32 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό, 30 – 31 βαθμούς στα παράλια, και 18 βαθμούς στη χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. 

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. 

 



Έντονες βροχοπτώσεις στο Ριζοκάρπασο

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο. Από την Πέμπτη, μέχρι και την Κυριακή, την περιοχή επηρεάζουν θερμές αέριες μάζες, με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο με το Σάββατο να αγγίζει τος τους 39 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό. 

Αυτό οφείλεται σε ένα πολύ ισχυρό σύστημα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, αλλά και τις περιοχές πιο ανατολικά προς Ιταλία. Ενώ θα ευνοηθούν παράλληλα θερμές αέριες μάζες από την Αφρική, οι οποίες θα ανέβουν στην ανατολική Μεσόγειο. 

Μάλιστα δεν αποκλείεται να επηρεαστούμε από αραιή σκόνη. Από τις βροχές των τελευταίων ημερών καλύφθηκε το 69%, ενώ με τις σημερινές βροχές που αναμένονται σε ορεινά, εσωτερικό και βόρειο 1/3 του νησιού, η βροχόπτωση του μήνα αναμένεται να καλυφθεί.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ