Ξεβράστηκαν χιλιάδες ψάρια στην κατεχόμενη Βοκολίδα και Γαλάτεια

Χιλιάδες ψάρια και συγκεκριμένα κέφαλοι, ξεβράστηκαν σε παραλία κοντά στην κατεχόμενη Βοκολίδα αλλά και σε λίμνη στην κατεχόμενη Γαλάτεια, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο σημερινό τ/κ Τύπο.

 


Article featured image
Article featured image

Η εφημερίδα «Αφρίκα» προβάλλει τη μόλυνση της θάλασσας στο σημερινό της πρωτοσέλιδο με τίτλο “Χιλιάδες ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία” και αναφέρεται σε δηλώσεις του «δημάρχου» Γαλάτειας Τζεμίλ Σαριτσιζμελί.

Σύμφωνα με τον κ. Σαριτσιζμελί, έχουν γίνει έρευνες και επιστημονικές αναλύσεις σύμφωνα με τις οποίες, ο θάνατος των ψαριών οφείλεται στην εποχή (εννοώντας τη χρονική περίοδο που διανύομε τώρα) και όχι στη μόλυνση, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Επέκρινε τα ΜΜΕ και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναφέρονται σε μόλυνση των θαλάσσιων υδάτων, κάτι που δεν ισχύει, όπως είπε.

Στο θέμα αναφέρεται και πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Κίπρις» και γράφει ότι σε λίμνη κοντά στην παραλία στην κατεχόμενη Βοκολίδα, χιλιάδες ψάρια εντοπίστηκαν νεκρά στις ακτές της λίμνης, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι το νερό της λίμνης έχει αλλάξει χρώμα και από γαλάζιο έγινε κοκκινωπό.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι εκτός από τους κέφαλους νεκρά εντοπίστηκαν και λαυράκια αλλά και ζαργάνες ενώ νεκρά εντοπίστηκαν και πιο μικρά είδη θαλάσσιας ζωής όπως γαρίδες.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο κ. Σαριτσιζμελί είπε ότι δεν έγιναν ακόμα εξετάσεις για το θέμα της αλλαγής του χρώματος του νερού και ότι ο θάνατος των ψαριών ίσως να οφείλεται και στη μείωση της οξυγόνωσης του νερού της λίμνης αλλά και στο γεγονός ότι πολλά από τα ψάρια έχουν ήδη ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους.


πηγη: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ