Λογοτεχνικός περίπατος στην παλιά πόλη

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς ένας απλός περίπατος στην πόλη που ζούμε μπορεί να μετατραπεί σε μια πραγματικά αξέχαστη λογοτεχνική εμπειρία;

 


Article featured image
Article featured image

Όχι; Μήπως ήρθε η ώρα;

Η ίδια η πόλη σημαίνει για όλους μας κάτι διαφορετικό. Για κάποιους είναι η καθημερινή ρουτίνα, σπίτι, δουλειά και το αντίστροφο.

Για κάποιους είναι απλώς είναι ένας ακόμα ταξιδιωτικός προορισμός, μια ακόμα διαδρομή, ένας τσαλακωμένος χάρτης με σημειωμένα πάνω του όλα τα αξιοθέατα.

Τέλος, υπάρχουν και αυτοί που ζουν στην πόλη και απολαμβάνουν κάθε γωνιά της.

Ο YEU Cyprus διοργανώνει ένα «Λογοτεχνικό Περίπατο» στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Νέων 2016» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ο Περίπατος θα ξεκινήσει από το οδόφραγμα της οδού Λήδρας στις 17.00 και θα καταλήξει στο χώρο του Φεστιβάλ στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας.

Στη διαδρομή θα γίνουν στάσεις στα σημεία εκείνα τη πόλης που παρουσιάζουν έντονο ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και συνδέουν τον εκάστοτε συγγραφέα και το κείμενο του με τις δικές του προσωπικές εμπειρίες και συναισθήματα.

Σε κάθε στάση θα γίνει αναφορά στο κείμενο του συγγραφέα αλλά και σε διάσημα λογοτεχνικά αποσπάσματα μεταφερμένα με μοναδικό και διαδραστικό τρόπο, χωρίς βαρετές αφηγήσεις, αλλά με εμπνευσμένες και πρωτότυπες δραστηριότητες!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ