Το χωριό Πέρα Ορεινής γεμίζει τέχνη και παράδοση για τα Ταμάσσια 2016

Μια μέρα γεμάτη κινήσεις ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, στους ανθρώπους του χωριού και τους καλεσμένους από την πόλη, υπόσχονται οι διοργανωτές των Ταμασσίων 2016 «Τζιαι εννά αναγύρω το χωρκόν»,  σε όσους θα έρθουν στην κεντρική εκδήλωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα γίνει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην κοινότητα Πέρα Ορεινής.

 


Article featured image
Article featured image

«Ανοίγουμε αυλές παραδοσιακών σπιτιών και ζωγραφίζουμε, γευόμαστε, δημιουργούμε και τέλος τραγουδάμε στην πλατεία».

Παράλληλες δράσεις θα γίνουν το απόγευμα της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2016 (4.00μ.μ. – 7.00μ.μ.) με εργαστήρια, ξεναγήσεις και έκθεση ζωγραφικής. 

Εργαστήρια από καλλιτέχνες και από ανθρώπους της κοινότητας θα διεξαχθούν σε αυλές παραδοσιακών σπιτιών όπου κανείς θα μπορεί να συμμετέχει ή να παρακολουθεί δραστηριότητες όπως θεατρικό εργαστήρι, ζωγραφική, παρασκευή χαλουμιού, ραπτική, τυπώματα, εργαστήρι παραμυθιού, σμιλί. 

Ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει χώρους και μνημεία της κοινότητας μέσα από τις οργανωμένες ξεναγήσεις. Στον χώρο του παλαιού Αρρεναγωγείου θα φιλοξενεί έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Κυριάκου Λύρα με θέμα «ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΚΥΠΡΟΣ». 

Η εκδήλωση κορυφώνεται με τη διεξαγωγή χορωδιακού φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία της κοινότητας (7.30μ.μ-9.30μ.μ.) με ακούσματα της κυπριακής παράδοσης. 

Συμμετέχουν οκτώ χορωδίες: Κοινοτική Χορωδία Πέρα Ορεινής και Κοινοτική Χορωδία Νέων Πέρα Ορεινής, Μουσικό Σχήμα «Ευαγόρας» Αμμοχώστου, Χορωδία «Λεάνδρος Σίταρος» της Πνευματικής Στέγης Λευκωσίας, Φωνητικό Σύνολο και Μαντολινάτα Νεόφυτου Ι. Ρούσου, Χορωδία Δήμου Λευκωσίας, Χορωδία και Φιλαρμονική Δήμου Λακατάμιας. 

Θα ακολουθήσει δεξίωση στον χώρο για το κοινό. 

Είσοδος ελεύθερη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ