Ο ΜΙΤΟΣ βάζει… lipasma.

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεάτρου lipasma. συνεχίζει για 3η χρονιά από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, στο Παλιό Ξυδάδικο.

 


Article featured image
Article featured image

Παιδικό Τμήμα 5 – 9 χρονών

Οι συναντήσεις έχουν ως στόχο την εξερεύνηση του προσωπικού κόσμου των παιδιών και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους μέσα από τη δυναμική της ομάδας. Για την φετινή χρονιά, το αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας “Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων” του Λιουίς Κάρολ θα αποτελέσει την αφορμή για θεατρικό παιχνίδι, αναπαράστασεις σκηνών, παιχνίδι ρόλων και υλικό για νέες περιπέτειες της Αλίκης.

Εμψυχώτρια: Κωσταντίνα Peter (θεατρολόγος/ δραματουργός)

Κύκλος μαθημάτων: Οκτώβριος 2016 – Μάιος 2017

Μέρα: Σάββατο

Ώρα 10:00 – 11:00

Διάρκεια: 60’ τη βδομάδα

Κόστος συμμετοχής: 30€ το μήνα

***

 

Εφηβικό Τμήμα 14 – 17 χρονών:

Για αυτό τον κύκλο μαθημάτων, η εφηβική ομάδα θα δουλέψει, μέσα από κείμενα και κίνηση, πάνω σε αυτοσχέδιες και δομημένες δράσεις που θα δοκιμαστούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς - μη συμβατικούς θεατρικούς χώρους.

Εμψυχώτρια – Κωσταντίνα Peter (θεατρολόγος/ δραματουργός)

Κύκλος μαθημάτων: Οκτώβριος 2016 – Μάιος 2017

Μέρα: Τετάρτη

Ώρα 15:30 – 17:00

Διάρκεια: 90’ τη βδομάδα

Κόστος συμμετοχής: 35€ το μήνα

***

 

Α’ Tμήμα Ενηλίκων

Το νέο τμήμα ενηλίκων απευθύνεται σε άτομα με ελάχιστη ή καθόλου θεατρική εμπειρία, με στόχο την προσωπική και καλλιτεχνική ανάπτυξη. Στα μαθήματα θα χρησιμοποιηθούν εργαλεία από την τέχνη του θεάτρου, με όχημα το διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού ’’Το αμάρτημα της μητρός μου’’.

Θα δοθεί έμφαση στην αναπνοή, τους προσωπικούς ήχους, το ρυθμό του λόγου, την αφήγηση, τα ομαδικά τραγούδια, όπως και στην συνειδητότητα του σώματος, την παρουσία και κίνηση στο χώρο, την επικοινωνία, τη δράση και τη σωματική αφήγηση. Κατά τη διάρκεια του κύκλου μαθημάτων καλεσμένοι καλλιτέχνες θα επισκέπτονται την ομάδα για να μοιραστούν την εμπειρία και γνώση τους.

Εμψυχώτρια: Έλενα Αγαθοκλέους (Ηθοποιός, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ)

Κύκλος μαθημάτων: Οκτώβριος 2016 - Μάιος 2017

Mέρα μαθημάτων: Τετάρτη

Διάρκεια: 120’

Ώρες: 17:30 - 19:30

Kόστος: 45€ το μήνα

***

 

Β’ Τμήμα Ενηλίκων

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, η παλαιότερη ομάδα του προγράμματος θα ασχοληθεί με την ιστορία της Αριάδνης (Θησέας/ Μινώταυρος/ Λαβύρινθος) μέσα από τις μυθολογικές αφηγήσεις, την κυπριακή εκδοχή του μύθου και τη σύνδεση του με το σήμερα.

Οι συμμετέχοντες θα καταπιαστούν με την έρευνα, τη συλλογή ιστοριών, τη σύνθεση κειμένου, τη δημιουργία προσωπικών αφηγήσεων, όπως και τη δημιουργία προσωπικής δομής μέσα από σωματικές δράσεις. Κατά τη διάρκεια του κύκλου μαθημάτων καλεσμένοι (συγγραφείς, καλλιτέχνες) θα επισκέπτονται την ομάδα για να μοιραστούν την εμπειρία και γνώση τους.

Εμψυχώτρια: Έλενα Αγαθοκλέους (Ηθοποιός, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ)

Κύκλος μαθημάτων: Οκτώβριος 2016 - Μάιος 2017

Mέρα μαθημάτων: Τετάρτη

Διάρκεια: 120’

Ώρες: 20:00 - 22:00

Kόστος: 45€ το μήνα

***

 

Τμήμα Επαγγελματιών

“Από το Ένστικτο στη Μέθοδο”. Εργαστήρι διάρκειας έξι μηνών, για εντατική άσκηση και πρακτική πάνω στα βασικά εργαλεία του ηθοποιού- performer. Το τμήμα επαγγελματιών θα λειτουργήσει για 2η χρονιά με επίκεντρο τη δουλειά πάνω στο κείμενο (επιλεγμένα από τους συμμετέχοντες), τον αυτοσχεδιασμό και την ανάπτυξη των προσωπικών δράσεων με στόχο το χτίσιμο του ρόλου-χαρακτήρα.

Η βασική άσκηση του σώματος και της φωνής, θα λειτουργήσει ως το κλειδί για την ανάπτυξη των προσωπικών δυνατοτήτων πάνω στην έκφραση. Αν αφαιρέσουμε όλους τους φραγμους μας από αυτή τη δημιουργική διαδικασία, τότε θα οδηγηθούμε σε μια τέλεια παράσταση; Καθώς οι αυτοσχεδιασμοί είναι πολύ σημαντικοί στην δημιουργία της δράσης μας πάνω στην σκηνή, συνειδητά θα αναπτυχθούν τα εργαλεία ή «τα όργανα του ηθοποιού» ώστε να υποστηριχθεί η ατομική παρουσία μα και η ομαδική δουλειά επί σκηνής. Θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο τέλος του κύκλου του εργαστηρίου.

Εμψυχωτής - Λούκας Βαλέβσκι (σκηνοθέτης, performer/ Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΜΙΤΟΣ)

Κύκλος εργαστηρίου: Νοέμβριος 2016 – Απρίλιος 2017 (Οκτώβριος συνάντηση γνωριμίας)

Διάρκεια: 12 ώρες το μήνα

Μέρα μαθημάτων: θα οριστεί σε συνεννόηση με τον εκπαιδευτή

Κόστος Συμμετοχής: 60€ το μήνα (τμήμα Λεμεσού), 65€ (τμήμα Λευκωσία, ο χώρος των μαθημάτων στη Λευκωσία θα ανακοινωθεί αργότερα)

 

Πληροφορίες: 99 985232 ή 97 879793

Παλιό Ξυδάδικο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ