Εργαστήρια διαχείρισης άγχους

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν γνώσεις για το άγχος, να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους και να αναζητήσουν τρόπους καταπολέμησης.

 


Article featured image
Article featured image

Τα εργαστήρια διοργανώνει το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης Νέων «Μικρή Άρκτος», του Οργανισμού Νεολαίας.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι μικρές και μεγάλες δυσκολίες πολλές φορές αποτελούν πρόκληση και πηγή πιέσεων και άγχους, ειδικά για τους νέους ανθρώπους. Το άγχος μπορεί να γίνει κινητήριος δύναμη που σπρώχνει το άτομο να αναλάβει δράση και να αντιμετωπίσει τις απειλές και τις προκλήσεις. Μπορεί όμως να γίνει και εμπόδιο προκαλώντας επιπρόσθετες δυσκολίες, δυσφορία και συμπτώματα σωματικά και ψυχολογικά τα οποία εμποδίζουν το άτομο από το να είναι επαρκώς λειτουργικό και μειώνουν τις αντιστάσεις του στις προκλήσεις και τις δυσκολίες. Εμποδίζει το άτομο από το να αισθανθεί ηρεμία, ξεκούραση, ικανοποίηση και χαρά.

Το άγχος και τα συμπτώματά του δημιουργούν πολλές φορές ένα φαύλο κύκλο όπου το ένα «τρέφει» το άλλο και από τον οποίο το άτομο αισθάνεται ανήμπορο να ξεφύγει. Το άτομο πολλές φορές χρειάζεται να λάβει επαγγελματική βοήθεια ώστε να καταφέρει να διαχειριστεί αποτελεσματικά το άγχος, να εντοπίσει τις πηγές του και να διαχειριστεί τα συμπτώματα και τις αρνητικές συνέπειες στην καθημερινότητα. Το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης Νέων «Μικρή Άρκτος» προσφέρει, σε όλες τις επαρχίες, ομάδες ψυχοεκπαίδευσης για τη Διαχείριση του Άγχους.

Οι ομάδες απευθύνονται σε άτομα 16 έως 35 ετών και συντονίζονται από Ψυχολόγους με εμπειρία στο συντονισμό βιωματικών ομάδων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν γνώσεις για το άγχος, τις αιτίες και τις επιπτώσεις τους, να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους και να αναζητήσουν νέους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης και καταπολέμησης του άγχους.

Τον Οκτώβριο, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής σε διάλεξη και βιωματικά εργαστήρια με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την λήψη αποφάσεων και την επιτυχή επίλυση προβλημάτων.

 

Η συμμετοχή σε όλες τις ομάδες και εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Οι ημερομηνίες έναρξης των συναντήσεων είναι οι ακόλουθες:

Λάρνακα: 08/09/2016

Λεμεσός: 12/09/2016

Λευκωσία: 15/09/2016

Για Πάφο και Παραλίμνι οι ημερομηνίες έναρξης θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το 97725204 καθημερινά από τις 08:00 - 15:30 ή να επισκέπτεται την ιστοσελίδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου στη διεύθυνση www.onek.org.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ