150 ποδηλάτες ανεβαίνουν στο Τρόοδος

Από την Κακοπετριά, μέχρι την κορυφή του Όλυμπου οι ποδηλάτες θα δοκιμαστούν σε μια απαιτητική ανάβαση για το κύπελλο Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Περίπου 150 ποδηλάτες όλων των ηλικιών αναμένεται την Κυριακή (11/9) να μετάσχουν στην ποδηλατική ανάβαση Troodos Hill Climb που ανεβαίνει στο ψηλότερο σημείο της Κύπρου, στην κορυφή του Ολύμπου στα 1951μ πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. 

Τον  αγώνα διοργανώνει η Bikin’ Cyprus στα πλαίσια του Κυπέλλου Κύπρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ). 

Πρόκειται για τον ένατο, επί συνόλου έντεκα γύρων που περιλαμβάνει το Κύπελλο. Η εκκίνηση θα δοθεί στην Κακοπετριά και οι ποδηλάτες θα κινηθούν προς Άγιο Νικόλαο Στέγης, Πρόδρομο και από εκεί στον Όλυμπο, μέσω μιας μαγευτικής διαδρομής που διέρχεται μέσω του δάσους Τροόδους και που αξίζει κάποιος να την κάνει με το ποδήλατό του. 

 





Υψομετρική διαφορά 1251μ:

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως ο αγώνας ξεκινάει από υψόμετρο 700μ και φτάνει στα 1951μ, δηλαδή υπάρχει υψομετρική διαφορά 1251μ. Πρόκειται για μια πραγματική πρόκληση για τους ποδηλάτες, τόσο εξαιτίας της δυσκολίας του αγώνα όσο και λόγω της διαδρομής, καθώς παρά τις αλλαγές που έγιναν πρόπερσι, εντούτοις παραμένει μια από τις κλασσικές ποδηλατικές διαδρομές στην Κύπρο. 

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος σε τρεις διαφορετικές αγωνιστικές διαδρομές 10χλμ, 17χλμ ή 23χλμ, ενώ υπάρχουν και 15 κατηγορίες για ερασιτέχνες, δηλαδή ποδηλάτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στη δύναμη της ΚΟΠΟ.



Ταξίδι στον ωκεάνιο φλοιό:

Η διαδρομή είναι μοναδική και αξίζει κάποιος να την ακολουθήσει με το ποδήλατό του, καθώς δίνει την ευκαιρία για ένα ταξίδι στο βαθύτερο τμήμα του ωκεάνιου φλοιού. 

Να σημειωθεί πως η περιοχή της Χιονίστρας (Όλυμπος) αποτελείται από πετρώματα του μανδύα, δηλαδή του υλικού που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της γης. Κινούμενοι εντός του Γεωπάρκου Τροόδους οι αγωνιζόμενοι μπορούν να εξερευνήσουν τα σπάνια πετρώματα της περιοχής. 

Από τις 8:00 το πρωί της Κυριακής (11/9), στην πλατεία της Κακοπετριάς, οι ποδηλάτες θα παίρνουν τα νούμερά τους. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:30, ενώ οι απονομές θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Τρόοδος» στις 12:00. 

Το ξενοδοχείο «Τρόοδος» προσφέρει έκπτωση 10% σε ποδηλάτες, συγγενείς ή φίλους τους που θέλουν να συνδυάσουν τον αγώνα με ένα διήμερο στο βουνό. 

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές ηλεκτρονικά στο www.cyclingcy.com/troodos-hill-climb

Τον αγώνα στηρίζουν η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους, η Atlantic Ασφαλιστική, το Bolse Vita food & juice bar, το κίνημα Cyprus Active Life και το τουριστικό γραφείο BikinCyprus Adventures.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ