Μετά τον μίνι καύσωνα και πάλι φθινόπωρο

Εποχική χαμηλή πίεση και αστάθεια επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές στην περιοχή του Ριζοκαρπάσου.  

 


Article featured image
Article featured image

Σταδιακά νεφώσεις όμως που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά, αλλά και τοπικά στο εσωτερικό θα φέρουν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 – 4 bft, και το απόγευμα στα νότια παράλια μέτριοι ως ισχυροί 4 – 5 bft. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς κελσίου, 30 – 32 βαθμούς στα παράλια και 18 βαθμούς στη Χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. 

Αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός συνεχίζει να είναι αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή άνοδο. Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και πολύ θερμός για την εποχή με την θερμοκρασία το Σάββατο να φτάνει τους 39 βαθμούς στο εσωτερικό. 

Την Κυριακή και την Δευτέρα, ο καιρός συνεχίζει κυρίως αίθριος, με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή πτώση αφού θα αρχίσει να μας επηρεάζει πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα. 



Φωτογραφίες από την περιοχή Δαλίου χθες το απόγευμα.  

Η χθεσινή καταιγίδα, ήταν καταιγίδα «Υπερκύτταρο», όπως αναφέρει ο Έρικ Κίτας. Είναι το πιο ακραίο είδος καταιγίδας, που πολλές φορές προκαλούν και ανεμοστρόβιλους. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Έρικ Κίτα, η καταιγίδα πρέπει να άφησε περισσότερα από 50mm βροχής, στο επίκεντρο της σε διάστημα 2 ωρών. 

 







Το φαινόμενο όπως καταγράφηκε από τη Λεμεσό 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ