Τα αγόρια δεξιά, τα κορίτσια αριστερά

Article featured image
Article featured image

Ξυπνάς και πριν ακόμα ρουφήξεις την πρώτη γουλιά απ’ τον καφέ σου, σκρολάρεις να διαβάσεις τι συμβαίνει εκεί έξω στον κόσμο.

Μες τα πολλά της επικαιρότητας και του θεατρικού παραλόγου στο οποίο λαμβάνεις μέρος, περνά από μπροστά σου η είδηση πως οι κατά τα άλλα συμπαθέστατοι «γυμναστικοί» θα διαμαρτυρηθούν σήμερα το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για να καταγγείλουν την επιβολή της μικτής γύμνασης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Εκείνον τον καφέ μάλλον θα τον χρειαστείς.

Σε μία χώρα που δεν έχει δα και κανένα μακρύ βιογραφικό διαμαρτυριών, ο Σύνδεσμος Γυμναστών Κύπρου διαμαρτύρεται για την μικτή γύμναση των μαθητών στα σχολεία.

Χωρίς να μπορούμε να κατανοήσουμε επακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα με την μικτή γύμναση -και πραγματικά θα ήταν ενδιαφέρον να μας ενημερώσουν- σε πρώτη ανάγνωση το αίτημα μας ακούγεται παράλογο.  

Απ’ την στιγμή που οι απογευματινοί όμιλοι γυμναστικής λειτουργούν σε μικτές τάξεις και το μάθημα Φυσικής Αγωγής στα σχολεία δεν προωθεί δα και τον πρωταθλητισμό, αναρωτιόμαστε ποιος ο στόχος της διαμαρτυρίας αυτής.

Θα παραμείνουμε στο ακουστικό μας για να ακούσουμε ολοκληρωμένο το αίτημα του Συνδέσμου γιατί, σε πρώτη ανάγνωση τουλάχιστον, μας μυρίζει σκοροκτόνο η κατάσταση. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ