Εσύ ξέρεις γιατί μπαίνουν τα γραμματόσημα;

Ποιο είναι το ταξίδι που κάνουν οι ιδέες όταν στέλνουμε μια επιστολή;

 


Article featured image
Article featured image

Μέσα από μια σύντομη συζήτηση κι ένα εικαστικό παιχνίδι, παιδιά ηλικίας 6-9 χρονών, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τη διαδικασία που απαιτείται για την ταχυδρόμηση μιας επιστολής.

Την είσοδο στο φάκελο, το λόγο που μπαίνουν τα γραμματόσημα, την αποστολή της στα ταχυδρομικά κουτιά, τη συλλογή της από τα ταχυδρομεία, τον διαχωρισμό τους και την αποστολή τους στον τελικό αποδέκτη.



Παράλληλα οι μικροί φιλοτελιστές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη διαδικασία εκτύπωσης των γραμματοσήμων και να λάβουν μέρος σ’ ένα εικαστικό παιχνίδι δημιουργώντας το δικό τους γραμματόσημο με θέμα «Ταξίδι στο Διάστημα».

Χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ, τα παιδιά θα εμπνευστούν από το διάστημα και θα δημιουργήσουν.

Το παιδικό εργαστήρι εγκαινιάζει τη νέα σειρά εκδηλώσεων για παιδιά με τίτλο «Μικροί Συλλέκτες».

Η σειρά θα παρουσιάζεται παράλληλα με τη σειρά διαλέξεων για ενήλικες με τίτλο «Συλλέκτες».

Στόχος της, είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με θέματα που αφορούν στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου μέσω διαδραστικών εκδηλώσεων, να καλλιεργήσει στις νέες γενιές την αγάπη του «συλλέγειν» και να μεταδώσει βασικές αρχές που θα βοηθήσουν στη δημιουργία συλλογών αλλά και στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Image may contain: text

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου στις 10.00 και στις 11.30, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (Φανερωμένης 86-90, 1515 Λευκωσία).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.

Για κρατήσεις: 22128182 (περιορισμένος αριθμός θέσεων)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ