Το κλιματιστικό της Samsung που δεν φυσάει

Το καινοτόμο Wind-Free™ Κλιματιστικό της Samsung παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για ένα βραβευμένο κλιματιστικό που υπόσχεται ένα άνετο εσωτερικό περιβάλλον με τεχνολογία που καταργεί την απευθείας ροή του αέρα και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

Η Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου κλιματιστικού, (μοντέλου AR9500M,) εμπλουτίζοντας τη διαθέσιμη σειρά προϊόντων κλιματισμού για την Ευρωπαϊκή αγορά.

Το κλιματιστικό διατηρεί μια άνετη θερμοκρασία στο δωμάτιο, χωρίς τη δυσάρεστη αίσθηση του κρύου αέρα, προσφέροντας μια ιδανική θερμοκρασία εσωτερικού χώρου για πιο ποιοτικό ύπνο. Έχει σχεδιαστεί για να επιλύσει δύο συχνούς προβληματισμούς των καταναλωτών: την ενόχληση από τα κρύα ρεύματα αέρα καθώς και τους υψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με την εταιρεία το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην ήπια διασπορά του κρύου αέρα μέσα από 21.000 μικρούς αγωγούς αέρα, μια μέθοδος που δημιουργεί «still air» (ακινησία αέρα), καθώς ο αέρας κινείται με ταχύτητα πιο χαμηλή από 0.15m/s*.

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, το μοντέλο AR9500M χαμηλώνει τη θερμοκρασία γρήγορα χάρη στη λειτουργία Fast Cooling Mode (Λειτουργία Γρήγορης Ψύξης), ενώ μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία, αλλάζει αυτόματα στη λειτουργία Wind-FreeTM Cooling Mode (Λειτουργία Ψύξης Χωρίς Αέρα).

Το συγκεκριμένο σύστημα ψύξης 2 βημάτων έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την κατανάλωση ενέργειας έως και 72%. **

Τα παραπάνω αποτελέσματα επιτυγχάνονται χάρη στον επαναστατικό συμπιεστή Digital Inverter με 8 Πόλους και την τεχνολογία PowerBoost της Samsung. Το μοτέρ με 8 πόλους, το οποίο διαθέτει 8 μαγνήτες αντί των συνήθων τεσσάρων, παράγει λιγότερες διακυμάνσεις ροπής, καταναλώνοντας συνολικά λιγότερη ενέργεια. Η PowerBoost τεχνολογία μειώνει το χρόνο που χρειάζεται ένας συμπιεστής για να πετύχει τα μέγιστα Hertz.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μοναδική Τριγωνική Αρχιτεκτονική του AR9500M διαθέτει ευρύτερη είσοδο αέρα με αναβαθμισμένη δομή και επιτρέπει να αναρροφάται αμέσως περισσότερος αέρας. Επιπλέον, το βέλτιστο πλάτος και η γωνία εξόδου αέρα, οι επιπλέον λεπίδες V καθώς και ο μεγάλος ανεμιστήρας, ο οποίος είναι κατά 22% μεγαλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, διασφαλίζουν ότι ο αέρας ψύχεται και εξάγεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, πιο μακριά και σε μεγαλύτερο εύρος, έτσι ώστε να φθάνει σε κάθε γωνιά του δωματίου.

Το AR9500M είναι συμβατό με Wi-Fi και μπορεί να ελεγχθεί από οπουδήποτε με τη χρήση ενός smartphone μέσω της εφαρμογής Samsung Smart Home. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίζουν εξ αποστάσεως τη θερμοκρασία, να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις, να λαμβάνουν ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το πώς λειτουργεί το κλιματιστικό τους, να παρακολουθούν την καθημερινή κατανάλωση ενέργειας, να βρίσκουν λύσεις σε τυχόν βλάβες όταν απαιτείται κάποια επισκευή, και να συγχρονίζουν και άλλες έξυπνες συσκευές με το κλιματιστικό τους.

Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία διακρίθηκε φέτος στα Βραβεία Καινοτομίας της CES.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ