Συναυλία–αφιέρωμα στον Στέλιο Πισή

Στις 10 Φεβρουαρίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, θα πραγματοποιηθεί συναυλία-αφιέρωμα στον Στέλιο Πισή, με τίτλο «Κράτα γερά, κρατήσου από ψηλά».

 


Article featured image
Article featured image

Ο Κύπριος συνθέτης Στέλιος Πισής, αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου μουσικού δημιουργού, ο οποίος συνθέτει και ενορχηστρώνει τη μουσική του χρησιμοποιώντας τη κίνηση των ματιών του, γιατί πάσχει από ασθένεια μυϊκής δυστροφίας.

Η ασθένεια του, τον έχει καθηλωμένο επι εικοσιτετραώρου βάσεως στο κρεβάτι με αναπνευστήρα. Αυτό δεν τον πτοεί και βρίσκει τον τρόπο, να δημιουργεί και να υπηρετεί τη μουσική.

Έχει βραβευθεί τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Είναι ο πρώτος Κύπριος συνθέτης που βραβεύθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό PRS for Music, για τη συνεισφορά του στη μουσική και τον πολιτισμό.  Το εκπληκτικό μουσικό του έργο, αλλά και ο προσωπικός του αγώνας, τον καθιστά παράδειγμα ανθρώπου, με αστείρευτη θέληση και δύναμη ψυχής, τόσο για τους νέους, όσο και για την ευρύτερη κοινωνία μας.

Η συναυλία-αφιέρωμα στο Στέλλιο Πισή γίνεται με την ευκαιρία συμπλήρωσης 25 χρόνων μουσικής δημιουργίας του.

Τη διοργανώνει η Κοινότητα Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, που αποτελείται από εκατοντάδες-χιλιάδες νέους από όλη την Κύπρο και έχει σαν σκοπό της μέσα από διάφορες δραστηριότητες που πραγματοποιεί, να προσφέρει υγιή ψυχαγωγία και ευκαιρίες ψυχικής ανάτασης στους νέους ανθρώπους, φοιτητές και νέους επιστήμονες ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Τα έσοδα από την εκδήλωση αυτή θα διατεθούν, για άπορους φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.

Είσοδος: 10 ευρώ

Για παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος είναι 8 ευρώ.

Πληροφορίες: 22820780, 99033338  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ