«Το φιλί της γυναίκας αράχνης»

Το μυθιστόρημα που έγινε θεατρική παράσταση, Οσκαρική ταινία και μιούζικαλ στο Μπροντγουέι, ανεβαίνει, σε μια ειδική παράσταση, από την Alpha Square και την Accept - ΛΟΑΤ Κύπρου, την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, στις 20.00 στο Ίδρυμα ARToς.

 


Article featured image
Article featured image

1976 – Φυλακή Villa Devoto, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή. Ο αντιστασιακός Βαλεντίν και ο ομοφυλόφιλος Μολίνα μοιράζονται το κελί της φυλακής. Οι δύο άντρες, εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες, θα βρουν τρόπους να επιβιώσουν και να συμβιώσουν μέσα στις σκληρές συνθήκες. Οι ανάγκες του καθενός, σωματικές – υπαρξιακές – ψυχολογικές, εκρήγνυνται, συμπληρώνονται, ολοκληρώνονται ή ακυρώνονται. Η σχέση αυτή αναπόφευκτα θα εξελιχθεί...

Ο Αργεντινός Μανουέλ Πουίγκ διασκεύασε το πιο επιτυχημένο του μυθιστόρημα, «Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» (1976), σε θεατρικό το 1983, το οποίο ανέβηκε σε αγγλική μετάφραση, του Allan Baker. To 1985, το έργο έγινε ταινία με τους William Hurt και Raul Julia, η οποία ήταν υποψήφια για 4 Όσκαρ, με τον Hurt να κερδίζει τελικά το βραβείο της Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας. Το 1993, «Το φιλί της γυναίκας αράχνης» μεταφέρθηκε στο Μπρόντγουεϊ, ως μιούζικαλ.

Οι διάλογοι μάς προσφέρουν μια σπαραχτική σχέση μεταξύ των δύο φυλακισμένων, τους οποίους ενσαρκώνουν ο Φώτης Αποστολίδης και ο Βασίλης Χαραλάμπους. Η μετάφραση από την αγγλική και η σκηνοθεσία είναι του Ανδρέα Αραούζου, τα σκηνικά του Γιάννη Λαζάρου και οι φωτισμοί του Σταύρου Τάρταρη. 

- Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίσει ο Γιώργος Παπαγεωργίου, Γενικός Διευθυντής του Θεάτρου Ριάλτο με το σκηνοθέτη Ανδρέα Αραούζο και τους ηθοποιούς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ