Η Deutsche Post DHL και η Gavi παραδίδουν εμβόλια σε αναπτυσσόμενες χώρες

Ο Όμιλος Deutsche Post DHL, ο κορυφαίος διεθνής πάροχος υπηρεσιών ταχυδρομείου και logistics, και η Gavi, η Παγκόσμια Συμμαχία για τα εμβόλια, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους σε διεθνές επίπεδο, που σκοπό έχει να βελτιώσει την εφοδιαστική αλυσίδα για τα εμβόλια στις χώρες που στηρίζει η  Gavi.

 


Παρόλο που τα προγράμματα ανοσοποίησης επεκτείνονται για να συμπεριλάβουν νέα και σωτήρια εμβόλια τα οποία θα είναι προσβάσιμα από όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, αυτό συχνά δεν πετυχαίνεται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές λόγω των  αναχρονιστικών εφοδιαστικών αλυσίδων.

Ως εκ τούτου, η βελτίωση των υποδομών της εφοδιαστικής αλυσίδας εμβολίων είναι επιτακτική ανάγκη, αφού όχι μόνο ο αριθμός των εμβολίων αυξάνεται αλλά και τα συστήματα υγείας είναι αποδυναμωμένα και σχεδόν ανύπαρκτα.

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αυτή η νέα συνεργασία θα είναι ζωτικής σημασίας για αρκετές χώρες, αφού η αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας εμβολίων θα βελτιώσει την παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης. Η εμπειρία και τεχνογνωσία που χαρακτηρίζει τον Όμιλο Deutsche Post DHL στα logistics των βιοεπιστημών και περίθαλψης, σε συνδυασμό με το παγκόσμιο δίκτυο μεταφορών του, θα βοηθήσουν τις χώρες αυτές να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Πρωταρχικός στόχος είναι να αυξηθεί η κάλυψη των εμβολίων, να μειωθεί η σπατάλη τους και να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα και δραστικότητά τους, παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση της παιδικής θνησιμότητας.

 Η Κένυα είναι μία από τις πρώτες χώρες που θα επωφεληθεί από αυτή τη συμφωνία, αφού η χρήση του παγκόσμιου δικτύου μεταφορών της DHL θα βελτιώσει την ταχύτητα και την αξιοπιστία των παραδόσεων του εμβολίου σε νοσοκομεία, κλινικές και επαγγελματίες υγείας της χώρας.

 «Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε την Gavi και τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί στην κοινωνία», δήλωσε ο Frank Appel, CEO του Ομίλου Deutsche Post DHL. «Η συνεργασία αυτή είναι πολύ σημαντική, αφού επιτρέπει στον Όμιλο Deutsche Post DHL να συμβάλει με την τεχνογνωσία που έχει όσον αφορά την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και να κάνει τη διαφορά στη διανομή εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες – ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων».

Ο Dr Seth Berkley, CEO της Gavi, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας αυτής. «Η σωστή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας των εμβολίων είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση ενός ισχυρού συστήματος υγείας, έτσι ώστε παιδιά, γονείς και κοινότητες να έχουν πρόσβαση σε σωτήρια εμβόλια όπου κι αν βρίσκονται. Η εμπειρία της DHL στην Υποσαχάρια Αφρική αλλά και στη διανομή φαρμακευτικής περίθαλψης, θα βοηθήσει σημαντικά τη δοκιμή νέων καινοτόμων λύσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της υγείας στις χώρες που υπηρετεί η Gavi».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ