Η δύναμη της εικόνας και ο γραφίστας πίσω από αυτή

Στην εποχή μας αδιαμφισβήτητα η δύναμη της εικόνας είναι τεράστια. Ο γραφίστας είναι ένας καλλιτέχνης που μπορεί να δώσει ζωή σε μια μεγάλη ιδέα και να την επικοινωνήσει μέσω του design του. Η εικόνα έχει την ικανότητα να αιχμαλωτίζει τα βλέμματα και να ανασύρει μνήμες αλλά ταυτόχρονα ένα κακό design έχει τη δύναμη να καταστρέψει μια πολύ καλή ιδέα και να λειτουργήσει εναντίον της οπτικής επικοινωνίας.

 


Article featured image
Article featured image

Ένας καλός designer απογειώνει το περιεχόμενο ενός οπτικού μηνύματος όχι τυχαία ή με τον καλό χειρισμό ενός προγράμματος υπολογιστή, αλλά μέσω μελέτης και προσεκτικής και ποιοτικής δουλειάς. Οφείλει να συμβαδίζει με την εποχή του και να ενημερώνεται ανεξάρτητα με την εμπειρία και την καριέρα του.

To design είναι παντού γύρω μας. Στην τηλεόραση, στις εφημερίδες, στα περιοδικά, στους δρόμους. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και συγχρόνως του πολιτισμού και της κουλτούρας μας.

Μέσα από ένα πρόγραμμα σπουδών Γραφικών Τεχνών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλλιεργήσουν το αισθητικό τους κριτήριο, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, να βρουν τα κατάλληλα εργαλεία και να τα αξιοποιήσουν ώστε να μπορούν να παρουσιάζουν και να αναλύουν αποτελεσματικά τις ιδέες, τα έργα και τις δυνατότητές τους ως γραφίστες σε υποψήφιους πελάτες. Επίσης, μπορούν να μάθουν πώς να εφαρμόζουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων σε ένα ευρύ φάσμα πολυμέσων, όπως η τυπογραφία (print based design), τα διαδραστικά μέσα (interactive media), ο τρισδιάστατος σχεδιασμός (3D design) και τα κινούμενα γραφικά (motion design).

Το ταλέντο από μόνο του δεν είναι αρκετό για μια επιτυχημένη καριέρα, για αυτό το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου επιδιώκει μέσω του προγράμματος σπουδών Γραφικών Τεχνών οι φοιτητές του να έχουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση ώστε να έχουν καλή αντίληψη της πραγματικότητας, να κατανοούν τον ρόλο τους ως καλλιτέχνες στη σημερινή πραγματικότητα και να συμβάλλουν δημιουργικά στον τομέα αυτό που αποτελεί δείκτη πολιτισμού, χωρίς ποτέ να χάνουν την αυθεντικότητά τους. Οι τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές μάλιστα, έχουν την ευκαιρία μέσω του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας του Κέντρου Καριέρας του Πανεπιστημίου, να εργαστούν για περίοδο τριών μέχρι έξι μηνών σε αντίστοιχη θέση του κλάδου σπουδών τους για την καλύτερη τους προετοιμασία για την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Επίσης, οι φοιτητές του τμήματος Γραφικών Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διεθνείς θεσμούς και εκδηλώσεις για την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας όπως το διακεκριμένο Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Γραφικών που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι το μόνο ακαδημαϊκού επιπέδου στην Κύπρο.

Για την ανάπτυξη του design σήμερα, οι γραφίστες πρέπει να κουβαλούν μαζί τους τα δημιουργικά εφόδια που θα αποκτήσουν μέσα από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα τους βοηθήσει να δώσουν δύναμη στις εικόνες, στις ιδέες και κυρίως στη δημιουργικότητά τους.

Πηγές

EUC - Γραφικές Τέχνες

Ένωση Γραφιστών Ελλάδας 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ