Σταματάς κι εσύ πάνω στις κόκκινες λωρίδες στα φανάρια; [ΒΙΝΤΕΟ]

Ως οδηγοί, οι Κύπριοι δεν φημιζόμαστε για την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, γεγονός που αποδεικνύεται και από τον αυξημένο αριθμό αυτοκινητιστικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων που έχουμε ετησίως.   

 


Article featured image
Article featured image

Μια από τις κακές συνήθεις που έχουμε σχεδόν όλοι όσοι βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι, είναι όταν βρεθούμε πρώτοι στην αναμονή για το πράσινο, να παραβιάζουμε την κόκκινη λωρίδα διάβασης πεζών, εμποδίζοντας έτσι την ελεύθερη πρόσβαση στους πεζούς που θέλουν να διασταυρώσουν.

Ακίνδυνο; Μάλλον όχι, αφού η συγκεκριμένη συνήθεια μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του πεζού και να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε άτομα με αναπηρίες, όπως τυφλούς ή άτομα σε τροχοκάθισμα.  

Η Μέμνια Θεοδώρου και ο Mohammed Awwad, πήραν την πρωτοβουλία και βγήκαν στους δρόμους της Λάρνακας με τις κάμερες, για να βιντεογραφήσουν το τι συμβαίνει καθημερινά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

«Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς στην Κύπρο να μην παραβιάζουν τις γραμμές των διαβάσεων πεζών στα φώτα τροχαίας και σε ελεγχόμενες από φώτα διαβάσεις πεζών καθώς και να μην σταματούν πάνω σε αυτές ενώ περιμένουν σε φώτα. Οι πράξεις αυτές δυσκολεύουν τα άτομα με κινητική και οπτική αναπηρία να διασταυρώνουν τους δρόμους με ασφάλεια. Ακόμα πιο επικίνδυνο είναι για τα άτομα με μειωμένη όραση να διασταυρώνουν με ασφάλεια, αφού η αναπηρία τους είναι «αόρατη».

Οι λωρίδες αυτές, προορίζονται για τους πεζούς και πρέπει να παραμένουν ελεύθερες πάντοτε, σε περίπτωση που κάποιος πεζός θέλει να περάσει τον δρόμο, ακόμη κι αν ο πεζός δεν βρίσκεται στη διάβαση τη στιγμή που ο οδηγός την προσεγγίζει».

 

 

*Με πληροφορίες από nonstopjournal.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ