Μάθαμε τι καιρός θα κάνει στην Κύπρο τις επόμενες μέρες

Ισχυρός αντικυκλώνας θα εγκατασταθεί τις επόμενες μέρες στην κεντρική Ευρώπη και θα επεκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και νότιας Ευρώπης, αλλά και στο ανατολικό μισό της Μεσογείου, εμποδίζοντας την Ατλαντική ροή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σε αυτές τις περιοχές θα επικρατούν γενικά καλές καιρικές συνθήκες αλλά και θερμοκρασίες πάνω από την κανονική. Τα χαμηλά συστήματα θα περιοριστούν στη βόρεια Ευρώπη και από εκεί θα ακολουθούν νοτιοανατολική πορεία.

Η περιοχή μας θα επηρεάζεται οριακά από το ανατολικό άκρο του αντικυκλώνα και θα συντηρεί σχετικά δροσερό βορειοδυτικό ρεύμα αέρα, κρατώντας τις θερμοκρασίες λίγο πιο κάτω της κανονικής μέχρι – τουλάχιστον – το Σαββατοκύριακο.

Σε αυτό το διάστημα υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων βροχών, κυρίως στα ορεινά, τις απογευματινές ώρες.

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά, κυρίως στα ορεινά, εσωτερικό και νοτιοανατολικά, κυρίως συννεφιασμένος. Στα νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού αλλά και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές τηε επαρχίας Λεμεσού και Λάρνακας, αναμένονται μεμονωμένες βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια – νοτιοανατολικά παράλια το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 26 έως 28 στα παράλια και 13 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 15 έως 17 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Το απόγευμα στα ορεινά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι τα πρωινά κυρίως αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτύσσονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις όπου στα ορεινά δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τετάρτη.

 

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά γενικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά παράλια λίγο ταραγμένη ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο το απόγευμα θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ