Θα πήγαινες οργανωμένη εκδρομή σε Κερύνεια και Αμμόχωστο;

Το λεωφορείο αναχωρεί από τις ελεύθερες περιοχές, δύο φορές την εβδομάδα, με τουρίστες από Αγγλία και Ρωσία.

 


Article featured image
Article featured image

«Διαφήμιση ψευδοκράτους - Λεμεσός Τουριστική». Αυτός ήταν ο τίτλος του email που λάβαμε σήμερα, νωρίς το πρωί, από αναγνώστη, με συνημμένη φωτογραφία που σκοπό είχε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του.

Η φωτογραφία απεικόνιζε μια ταμπέλα τουριστικού γραφείου, η οποία διαφήμιζε εκδρομές σε Κύπρο και εξωτερικό. Μεταξύ αυτών, η Κερύνεια και η Αμμόχωστος.

Αρχικά, να διευκρινίσουμε ότι δεν γίνεται διαφήμιση του ψευδοκράτους αλλά δύο κυπριακών πόλεων, οι οποίες βρίσκονται υπό κατοχή. Όπως μας ενημέρωσε υπεύθυνο άτομο εκ μέρους του τουριστικού γραφείου, οι εκδρομές διοργανώνονται δύο φορές την εβδομάδα, μια για κάθε πόλη και γίνονται με mini buses των 15 ατόμων.

«Οι πελάτες μας είναι κυρίως Ρώσοι και Άγγλοι, οι οποίοι μετά το Τρόοδος, δύο από τους βασικούς προορισμούς που επιλέγουν να επισκεφθούν και να γνωρίσουν είναι η Κερύνεια και η Αμμόχωστος», διευκρινίζει η υπεύθυνη.

Στην Αμμόχωστο, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα Βαρώσια, τον Άγιο Νικόλαο, το Καστέλο, την Άγιο Βαρνάβα και τη Σαλαμίνα, ενώ στην Κερύνεια κάνουν στάση στον Άγιο Ιλαρίωνα, το Αββαείο του Μπελλαπάις, το Μουσείο της Κερύνειας και το λιμανάκι της πόλης.

«Στις εκδρομές, στις κατεχόμενες πόλεις, οι τουρίστες έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν μόνοι τους πού θα πάνε για φαϊ, αφού το πρακτορείο μας δεν συνεργάζεται με εστιατόρια εκεί, όπως γίνεται στις ελεύθερες περιοχές», διευκρινίζει η υπεύθυνη. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ