25 άτομα μάς λένε για τις (ένοχες) συνήθειες που δεν μπορούν να σταματήσουν

Δεν είναι μόνο το τσιγάρο.

 


Article featured image
Article featured image

Λίγο πολύ, όλοι έχουμε κάποιες εξαρτήσεις – συνήθειες τις οποίες με τίποτα δεν μπορούμε να αποβάλουμε. Αν ρωτήσεις, η πλειοψηφία θα σου απαντήσει ότι το πιο δύσκολο πράγμα να «κόψεις», είναι το τσιγάρο, και εν μέρει έχουν δίκαιο.

Εντούτοις, είναι πολλά εκείνα τα μικρά, που κάνουμε στην καθημερινότητά μας και δεν αντιλαμβανόμαστε πολλές φορές ότι μας έχουν γίνει εξάρτηση και δεν μπορούμε να τα στερηθούμε.

Για κάποιους είναι το τσιγάρο, για άλλους το να τρώνε τα νύχια τους. Άλλοι δεν μπορούν να κόψουν το σεξ και κάποιοι έχουν πιο kinky εξαρτήσεις.

25 άτομα γράφουν στη CITY, για όλες εκείνες τις μικρές ένοχες συνήθειες που δεν μπορούν με τίποτα να σταματήσουν.

 



Δεν μπορώ να κόψω με τίποτα τις ερωτικές ταινίες και το τσιγάρο… μετά το τέλος της ταινίας!

Αντρέας, 25

 

Να παίζω με τον εαυτό μου, ξέρεις! Όσα χρόνια και να περάσουν, εν νομίζω ποττέ να το σταματήσω.

Γιάννης, 30

 

Κυριακές στο γήπεδο. Φωνή, γέλια και, φυσικά, δάκρυα στα τσιμέντα! Ατέλειωτες εκδρομές! Γιατί, ΟΜΟΝΟΙΑ, είσαι η μεγαλύτερη μαστούρα.

Άντρια, 27

 

Τον καφέ, κάθε πρωί με το που θα ξυπνήσω γιατί πολύ απλά δεν ξυπνώ διαφορετικά.

Μαρία, 28

 

Το τσιγάρο. Το ξέρω είναι κακό, αλλά είναι μια συνήθεια που δεν μπορώ να σταματήσω. Για να καταλάβεις, όταν βγαίνω για ποτό ή φαγητό αν ο χώρος είναι εσωτερικό και δεν μπορώ να καπνίσω, προτιμώ να φύγω.

Νικολέτα, 30

 

Trash TV = My guilty pleasure. Τι πιο διασκεδαστικό από το να βλέπεις Κατερίνα Καινούργιου το πρωί, ξεκατίνιασμα στο My Style Rocks το απόγευμα και Μένιο Φουρθιώτη το Σαββατοκύριακο. Το μαγικό φάρμακο για όλα τα προβλήματα. Δοκίμασέ το.

Άρτεμις, 25

 

Το σεξ. Χωρίς σκέψη. Δεν κόβεται, σε όποια ηλικία.

Ελισάβετ, 33

 



Τη βόλτα στη θάλασσα. Τη βλέπω, τη μυρίζομαι και νιώθω να επανέρχομαι στη ζωή. Μου δίνει δύναμη ό,τι κι αν νιώθω, όπως και να ήταν η μέρα μου.

Νάταλη, 27

 

Μόλις επιστρέψω σπίτι από τη δουλειά, φτιάχνω καφέ και ακούω μουσική για 2 ώρες καθώς κάνω άλλα πράγματα. Δεν μπορώ να κόψω αυτή τη συνήθεια γιατί με ξεκουράζει και «αδειάζει» το μυαλό μου.

Νικόλας, 28

 

Να είμαι συνέχεια με το κινητό στο χέρι, έτοιμη να μπω στα social media. Λέμε για άλλους ότι γίνονται αντικοινωνικοί όταν τους βλέπουμε παντού με το κινητό, αλλά κάνουμε ακριβώς το ίδιο..

Άντρη, 27 ετών

 

Δεν μπορώ να κόψω με τίποτα, τη συνήθεια της πρωινής τουαλέτας. Πρώτον γιατί δεν είναι στο χέρι μου, και δεύτερον επειδή με βοηθά να σκεφτώ την ημέρα που ακολουθεί και να ξεκινήσω χωρίς άγχος και πίεση.... και στομαχική και ψυχολογική!

Δημήτρης, 24





Τον πρωινό καφέ. Δεν είναι ότι είμαι εξαρτημένη, αλλά θεωρώ ότι εκτός από το ξύπνημα, είναι η μοναδική ώρα της ημέρας που χαλαρώνω και ηρεμώ. |

Ζωή, 26 

 

Όλοι έχουμε κακές συνήθεις. Άλλοι προσπαθούν να τις κόψουν και τα καταφέρνουν, άλλοι μένουν στην προσπάθεια. Στη δική μου περίπτωση, θεωρώ ότι μια κακή συνήθεια που θα μείνει στο «συρτάρι», είναι ο εθισμός μου στα social media. Είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μου.

Άννα, 25

 

Δεν μπορώ να αποχωριστώ το κινητό μου ποτέ. Πάω παντού μαζί του, ακόμα και στην τουαλέτα.

Γιώτα, 35





Το κάπνισμα. Όσες φορές κι να προσπάθησα δεν τα κατάφερα. Είναι το πάθος μου. Το απολαμβάνω και με χαλαρώνει, όλες τις στιγμές.

Αντρέας, 26 

 

Δεν μπορώ να «κόψω» τις βραδινές εξόδους. Για μένα δεν είναι κακό, είναι κακό όμως για τη γυναίκα μου.

Μάριος, 38





Δεν μπορώ να σταματήσω το κουτσομπολιό.

Χριστίνα, 50

 

Να τρώω τα νύχια μου. Είναι κακή και αντιαισθητική συνήθεια, αλλά τόσα χρόνια δεν κατάφερα ποτέ να το σταματήσω. Νομίζω, είναι ψυχολογικό.

Μάριος, 37

 

Βασικά τους πολλούς καφέδες. Ξεκινώ από νωρίς το πρωί και συνεχίζω μέχρι το μεσημέρι. Πίνω τουλάχιστον 8 με 9 καφέδες κάθε μέρα.

Κωνσταντίνος, 35

 

Το να δαγκώνω τα νύχια μου όταν έχω νευρικότητα.

Χρήστος, 28

 

Το φαΐ και ειδικά τα γλυκά. Σε όποια συναισθηματική κατάσταση και να βρίσκομαι θέλω να τρώω. Νομίζω ότι δεν έχω σωτηρία!

Αντώνης, 30





Το να τρώω γλυκά! Τέλος. Όσο κι αν προσπάθησα, όσα και αν άκουσα, όσες φορές και να είπα «κομμένα όλα από Δευτέρας», ένα μικρό κομματάκι γλυκό ή και περισσότερο θα το χτυπήσω μέσα στην ημέρα. Είμαι απλά γλυκαντζού, τι να κάνω;

Δήμητρα, 27

 

Να τρώω, γιατί είναι απόλαυση

Θεοδώρα, 30

 

Να ακούω μουσική. Κάθε μέρα, όλη μέρα. Είναι θεραπευτική!

Ελένη, 31

 

Να σκέφτομαι κάθε μέρα, πως μπορώ να γίνω ένας καλύτερος εγώ.

Chris, 26


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ