Έρχεται «καλοκαίρι» και από την Κυριακή «χειμώνας» στην Κύπρο

Ο ισχυρός αντικυκλώνας που επηρεάζει τις τελευταίες μέρες το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης έχει εξασθενήσει, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Κινείται βορειοανατολικά ανοίγοντας το δρόμο σε βαρομετρικά χαμηλά από τον Ατλαντικό Ωκεανό να εισχωρήσουν στην Ευρώπη από τα δυτικά-βορειοδυτικά.

Ήδη από χθες άρχισαν να επηρεάζονται δυτικά τμήματα της Ευρώπης, όπου στην Πορτογαλία η πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχές βοήθησαν στην κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών που ταλαιπωρούσαν τη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Από την Κυριακή αρχίζει να σημειώνεται και στην περιοχή μας πτώση της θερμοκρασίας και αύξηση των πιθανοτήτων για τοπικές βροχές/καταιγίδες.

Τις επόμενες μέρες αντικυκλώνας φαίνεται ότι θα εγκατασταθεί στην νοτιοδυτική Ευρώπη και θα ευνοήσει την περιοχή μας να επηρεαστεί από βαρομετρικά χαμηλά και ψυχρές αέριες μάζες την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

Ψηλή πίεση και βόρειο έως βορειοανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, ενώ σύντομα θα καταστούν θαλάσσιοι άνεμοι 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1 έως 3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, 29 έως 31 στα παράλια και 18 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και 9 στη Χιονίστρα.

Από αύριο μέχρι και το Σάββατο αναμένεται παρόμοιος καιρός με σήμερα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά και εσωτερικό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Τη Δευτέρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν ακόμα λίγες τοπικές βροχές. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τρίτη αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενές βόρειο ως βορειοανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά παράλια µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά παράλια µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα παράλια και στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ από το µεσηµέρι και µετά θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ