Οι περιοχές της Κύπρου όπου θα σημειωθούν καταιγίδες

Αντικυκλώνας με κέντρο τη Δυτική Ευρώπη επεκτείνεται και επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, όπου σε γενικές γραμμές επικρατεί καλός καιρός και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Την ίδια ώρα, το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό με επίκεντρο την Ελλάδα, δημιουργεί άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες, όπου κατά τόπους είναι έντονες σε Βαλκάνια, Νότια Ιταλία, Δυτική Τουρκία και τα παράλια της Λιβύης.

Σε αυτές τις περιοχές επικρατούν και πιο χαμηλές θερμοκρασίες από τις κανονικές για την εποχή, όπου σε κάποιες ορεινές περιοχές σημειώνονται και χιονοπτώσεις.

Το σύστημα αυτό θα αρχίσει να δίνει βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους και στην Κύπρο από το απόγευμα, αρχικά από τα δυτικά, με κορύφωση την Τετάρτη.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα παρατηρούνται μέχρι και το Σάββατο αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό.

Οι νοτιάδες που θα επικρατούν θα ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρειο Αφρική, όπου κατά διαστήματα ενδέχεται να είναι πυκνή αλλά και εμφανής στις σταγόνες βροχής, κυρίως την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα αυτό το διάστημα.

Οι περισσότερες βροχές αναμένονται στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά/ημιορεινά.

Ακολουθούν η πόλη και επαρχία Πάφου και Λεμεσού με παρόμοιες πιθανότητες, έπειτα η πόλη και επαρχία Λευκωσίας, η πόλη και επαρχία Λάρνακας και τελευταία η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. 


Σχετικα

Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Θύματα Εγκλημάτων Μίσους

Αυτό το έργο τέχνης θα το βρεις σε μία εγκαταλελειμμένη βιτρίνα στη Ρηγαίνης

Τα απίθανα χρώματα της κυπριακής γης

Τι αλλάζει σε ένα χρόνο στις παραλίες του Δήμου Λεμεσού

Ένα κουπέπι (7 μέτρων) για βραβείο

Η συγνώμη ενός Τουρκοκύπριου (στα ελληνικά) για την εισβολή του 1974