Για εκείνους τους ανθρώπους που έρχονται στη ζωή μας για ένα λόγο

«Πιστεύετε ότι οι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή σας είναι το πεπρωμένο σας; Μήπως πιστεύετε πως έτσι είναι γραφτό να γίνει και επομένως το ακολουθείτε; Τίποτε δεν είναι γραμμένο σε πέτρα, γι’ αυτό όλα μπορούν να αλλάξουν, αν το πιστεύουμε».


Article featured image
Article featured image

Η Ηλιάνα Ελευθερίου – Εκπαιδεύτρια Μεθόδου Θήτα, μέσα από δύο αληθινές ιστορίες, αλλά και μέσα από την επαγγελματική της εμπειρία εξηγεί γιατί ο κάθε άνθρωπος που έρχεται στη ζωή μας, καλός ή κακός, διαθέτει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι και να βελτιωθούμε, μέσα από τη δική του συμπεριφορά. 

 

Γράφει η Ηλιάνα Ελευθερίου

«Για να είμαι πολύ ειλικρινής μαζί σας, εμείς είμαστε οι δημιουργοί της ζωής μας και εμείς δημιουργούμε τις καθημερινές μας συνθήκες. Με βάση του ποιοι είμαστε, πώς σκεφτόμαστε και πώς αισθανόμαστε, αυτό ακριβώς προσελκύουμε ως εμπειρίες. Έχουμε πολλές φορές ακούσει ότι κάθε σχέση που προσελκύουμε στη ζωή μας, είναι μια αντανάκλαση της σχέσης που έχουμε με τον εαυτό μας. Επίσης, δεν μπορούμε ποτέ να περιμένουμε κάποιον να μας αγαπά περισσότερο από όσο αγαπάμε τον εαυτό μας.

Ο τρόπος που εμείς οι ίδιοι αντιμετωπίζουμε συναισθηματικά, πνευματικά και σωματικά τον εαυτό μας, σίγουρα αντανακλά  στο τρόπο που οι άλλοι μας αντιμετωπίζουν σε κάθε σχέση που έχουμε. Το πως σκεφτόμαστε και το πώς αισθανόμαστε για εμάς, φαίνεται από τη συμπεριφορά των ανθρώπων γύρο μας.

Αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, ούτε και οι άλλοι δεν θα σε σεβαστούν και είναι ακριβώς τότε, που συνήθως εκνευρίζεστε με το αφεντικό, τον συνάδελφο και τον φίλο, γιατί αυτό που βγαίνει από το στόμα τους, δεν σας αρέσει. 

Στην πραγματικότητα, θα ήταν πολύ πιο ωφέλιμο, αν δεν θυμώνετε με τους άλλους, αλλά να πάρετε ό, τι έχει ειπωθεί, σαν μια  πολύτιμη πληροφορία η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε κάτι σημαντικό για σας.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση, ‘Γιατί έχω προσελκύσει αυτή τη συμπεριφορά’; Αυτές οι περιστάσεις σού δίνουν την ευκαιρία να κοιτάξεις στον εσωτερικό σου κόσμο και να δεις τι είναι εκείνο που σε εμποδίζει να αγαπάς τον εαυτό σου και σε κρατά αποκομμένο από την χαρά. Πρέπει να καταλάβεις, τι υπάρχει εκεί που δεν σε βοηθά να απολαμβάνεις τη ζωή και να το αλλάξεις.


Αν δεν ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα δεν μπορείτε να το επιλύσετε, απλά θα συνεχίσετε να επαναλαμβάνετε τα ίδια  και τα ίδια.


Ένας χωρισμός μετά από 19 χρόνια γάμου, ήταν το χαστούκι που χρειαζόταν

Ο Φίλιππος είναι ένας 41χρονος επιτυχημένος διευθυντής εταιρίας, ο οποίος δεν έδινε προσοχή στο τι συνέβαινε πραγματικά στο γάμο του και τι είχε να πει η γυναίκα του. Ήταν αδιάφορος για το πώς έπρεπε να φροντίζεται η σχέση του, αφού πίστευε πως μπορούσε να δουλέψει με ένα μαγικό τρόπο από μόνη της, μέχρι τη μέρα που η σύζυγός του, ζήτησε διαζύγιο.

Ξαφνικά τα 19 χρόνια γάμου βρέθηκαν σε απειλή, πράγμα που τον ταρακούνησε για να ψάξει το θέμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Μόνο τότε ξύπνησε, αποφάσισε να βάλει στην άκρη το εγώ του και για να ανακαλύψει τι συνέβαινε και πώς να το αλλάξει.Το κύριο μέλημά του ήταν να σώσει τον γάμο του. Κάνοντας ένα ταξίδι μέσα του, έμαθε πολλά πράγματα για τον εαυτό του, καθώς έπρεπε να κοιτάξει τα τραύματα της παιδικής ηλικίας και ένα στραβό σύστημα πεποιθήσεων που δεν τον εξυπηρετούσε πλέον. Αποφάσισε να πάρει σοβαρή βοήθεια για να αλλάξει, και να μεταλλάξει τον πόνο, το τραύμα και τους φόβους του σε αγάπη και σε μια αίσθηση ασφάλειας μέσα του.

Οι άνθρωποι που σας δυσκολεύουν, είναι εκείνοι που έρχονται στη ζωή σας για να σας στηρίξουν και να σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι.  Αυτοί οι άνθρωποι σας αγαπούν αρκετά για να πάρουν χρόνο από τη ζωή τους να σας δώσουν ένα μάθημα για να μπορέσετε να καταλάβετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι πιο όμορφο για σας. Τίποτα δεν έρχεται στη ζωή μας εκτός και αν το προσκαλέσουμε.

 

Η Ελένη, άλλαξε εξ αιτίας ενός ανέντιμου άντρα

Η Ελένη είναι μια γυναίκα στα σαράντα της και η οποία γνώρισε ένα άντρα στα 38 του χρόνια μέσω μιας κοινής τους φίλης. Ο άντρας αυτός ήταν πολύ ανέντιμο πρόσωπο, ένας μεγάλος ψεύτης και εγωκεντρικός, αλλά συνάμα ήταν πολύ δημοφιλής και ελκυστικός. Ενώ η Ελένη συνέχισε να συναντά τον συγκεκριμένο άντρα σε μια ομάδα κοινής εργασίας, άρχισε να έχει αισθήματα γι 'αυτόν. Εκείνος από την δική του πλευρά από την στιγμή που το αντιλήφθηκε, άρχισε να παίζει με το μυαλό της.

Η Ελένη ήταν ένας συνειδητοποιημένος άνθρωπος που λειτουργούσε πολύ διαισθητικά. Έτσι πολύ γρήγορα συνειδητοποίησε το παιχνίδι που έπαιζε και ότι αυτός ο τύπος ήταν ένας πολύτιμος δάσκαλος για εκείνη. Κατάλαβε ότι με τη συμπεριφορά του, της δίδασκε σημαντικά πράγματα για τη σχέση της με τον εαυτό της και κυρίως πώς να αγαπά τον εαυτό της. Άδραξε την ευκαιρία για ένα εσωτερικό ταξίδι για να μεταλλάξει το μέσα της, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που της έδειχνε με τη συμπεριφορά του. Όταν λοιπόν η Ελένη ολοκλήρωσε την μεταμόρφωση μέσα της, ο συγκεκριμένος άντρας εξαφανίστηκε από τη ζωή της. Ήταν ένας δάσκαλος ο οποίος αφού ολοκλήρωσε το έργο του αποχώρησε. 


Πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε ότι αυτό που θέλετε από μια σχέση, πρέπει να προέρχεται από το άλλο πρόσωπο.


Όλα όσα βιώνουμε, αρνητικά ή θετικά, είναι επειδή τα προσελκύουμε για να μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε την αλήθεια μας και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Αυτός είναι ο λόγος που η εσωτερική κάθαρση είναι τόσο σημαντική και αναγκαία, πριν ανοιχτούμε στην πιθανότητα μιας σχέσης.  Πριν βάλεις τον εαυτό σου στην διαδικασία μιας καινούργιας σχέση, πρέπει να επενδύσεις κάποιο χρόνο σε ένα ταξίδι μέσα σου και να κάνεις όλες τις αλλαγές  που θα σε προετοιμάσουν να προσελκύσεις μια υγιή σχέση. Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι, τι θέλεις να κάνεις με τη ζωή σου και να αισθάνεσαι ασφαλής μέσα σου.  Η αλήθεια είναι ότι αν δεν απαλλαγείς από αυτό που σου προκαλεί θλίψη, πικρία, θυμό και δυσαρέσκεια, ή από τα τραύματα του παρελθόντος, οι ίδιοι άνθρωποι και περιστάσεις θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στο δρόμο σου. Μπορεί οι άνθρωποι αυτοί, να φορούν διαφορετικά ρούχα, αλλά θα σας αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο όπως και οι προηγούμενοι στο παρελθόν.

Εδώ θα σας δώσω ακόμα μια αλήθεια, στο ότι ο τρόπος με τον οποίο ελκύουμε συντρόφους ή γενικότερα ανθρώπους και καταστάσεις στην ζωή μας, δεν βασίζεται σε αυτό που θέλουμε, αλλά σε αυτό που έχουμε στο υποσυνείδητο ως σύστημα πεποιθήσεων, αυτό που μας έχουν διδάξει από την παιδική μας ηλικία και όσα έχουμε κληρονομήσει από τους γονείς μας. Με άλλα λόγια, βασίζεται στον προγραμματισμό του υποσυνείδητου μας. Συχνά, οι άνθρωποι αγωνίζονται να αλλάξουν την κατάστασή τους και να δημιουργήσουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και είναι απόλυτα κατανοητό. Αλλά αν δεν ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα δεν μπορείτε να το επιλύσετε, απλά θα συνεχίσετε να επαναλαμβάνετε τα ίδια  και τα ίδια.

Ίσως αυτό που χρειάζεται να συνειδητοποιήσετε περισσότερο είναι ότι, όλα όσα θέλετε,  πρέπει πρώτα να τα δώσετε εσείς στον εαυτό σας. Θέλετε κάποιον να σας σέβεται και να σας αποδέχεται για αυτό που είστε; Πρώτα χρειάζεται να σέβεστε εσείς τον εαυτό σας. Πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε ότι αυτό που θέλετε από μια σχέση, πρέπει να προέρχεται από το άλλο πρόσωπο».



 

*Ηλιάνα Ελευθερίου, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης

WEB: www.elianaeleftheriou.com

Email: eliana.aspelia@cytanet.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ