Βροχερό σαββατοκύριακο με ισχυρές καταιγίδες [σε συνδυασμό με σκόνη]

Σήμερα Παρασκευή, o καιρός θα είναι αρχικά στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν σταδιακά από τα δυτικά και αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα κυρίως για το δυτικό μισό του νησιού, όπως αναφέρει το kitasweather


Article featured image
Article featured image

Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη και εκτός από εμφανής στην ατμόσφαιρα θα είναι και εμφανής στη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 2 έως 4 βαθμούς πιο πάνω για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει μέχρι τους 30 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού, 28 έως 29 στα παράλια και 15 στη Χιονίστρα. Απόψε Παρασκευή, αρχικά, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη βροχή. Αργότερα οι νεφώσεις θα αυξηθούν από τα δυτικά και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως για το δυτικό 1/3 του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά νοτιοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και 6 στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις περισσότερες, ή και όλες τις περιοχές. Τοπικά οι καταιγίδες θα είναι έντονες με χαλάζι. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Κυριακή αναμένεται να μας επηρεάσει Express βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά συνοδευόμενο από ισχυρό ψυχρό μέτωπο και αναμένονται αρκετές βροχές και καταιγίδες σε όλο το νησί. Τα φαινόμενα θα είναι σε αρκετές περιπτώσεις έντονα και παρατεταμένα.

Σε καταιγίδες αναμένεται και χαλαζόπτωση. Επίσης υπάρχει αυξημένη πιθανότητα τοπικά να προκληθούν προβλήματα από τις μεγάλες ποσότητες βροχής που αναμένονται αλλά και τοπικές πλημμύρες. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τη Δευτέρα και Τρίτη ο καιρός βελτιώνεται και υπάρχει μόνο μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο τη Δευτέρα και μικρή πτώση την Τρίτη. Νέο βαρομετρικό χαμηλό φαίνεται να μας επηρεάζει και πάλι από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

 

Αναλυτικά η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Χαµηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευµα, τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και µεµονωµένη καταιγίδα στα ορεινά και πιθανό σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού ανατολικά και βορειοανατολικά του Τροόδους. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Απόψε, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, ενώ αργότερα αναµένεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα δυτικά παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και αρχικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, ενώ αργότερα θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 και τοπικά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ, και αργότερα στα νότια και ανατολικά καθώς και παροδικά στα δυτικά, µέτριοι µέχρι ισχυροί 4 µε 5 και τοπικά ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες, ελαφρές κυρίως, βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ