Προτάσεις για 4 cocktails που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι

Το έχεις φανταστεί πολλές φορές, ίσως, μάλιστα να έχεις αγοράσει και όλα όσα χρειάζονται για να το κατασκευάσεις, αλλά ακόμα δεν το έχεις τολμήσει.

 


Article featured image
Article featured image

Η τέχνη του να φτιάχνεις στο σπίτι γευστικά και εντυπωσιακά cocktails, όπως σχεδόν όλα τα πράγματα στη ζωή, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και ποιοτικά υλικά. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε τη λύση.

Η Absolut Vodka, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξεις τις γεύσεις που θα αναμείξεις για το cocktail που έχεις φανταστεί. Άλλωστε δεν πιστώθηκε τυχαία με την αναζωογόνηση του σύγχρονου cocktail culture, όταν ένας bartender στη Νέα Υόρκη το 1988 δημιούργησε με την Absolut Citron ένα από τα πιο διάσημα cocktails όλων των εποχών, το Cosmopolitan.

Από τότε μέχρι σήμερα mixologists σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τη δεξιοτεχνία τους και τις διάφορες γεύσεις της Absolut για να δημιουργήσουν περίτεχνα cocktails.

Έτσι και στην Κύπρο η Absolut συνεργάζεται με κορυφαίους επαγγελματίες του τομέα, όπως τον Κώστα Νικολαΐδη από το Alchemy Bartending School, ο οποίος μας δείχνει τον τρόπο για να δημιουργήσουμε μοναδικά signature cocktails που αξίζει να τα μοιραστείς με την παρέα, αν βέβαια αντέξεις να μην τα απολαύσεις μόνος!

 

APPLE CRUSH



4cl Absolut

¼ Φρέσκο Μήλο

¼ Φρέσκο Αγγουράκι

2cl Πουρέ Μήλου

4cl Χυμός Ανανά

Κόβουμε το μήλο και το αγγουράκι σε κύβους, τα βάζουμε σε ένα σέικερ και προσθέτουμε το πουρέ μήλου. Με ένα ξύλινο γουδοχέρι πατάμε τα υλικά και στη συνέχεια γεμίζουμε το σέικερ πάγο. Προσθέτουμε Absolut βότκα και το χυμό Ανανά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο σέικερ. Στολίζουμε με μήλο και κανέλα.

 

ABSOLUTELY FABULOUS





4cl Absolut Pears

2cl Πουρέ Passion Fruit

4cl Χυμός Κόκκινο Γκρέιπφρουτ

4cl Χυμός Ανανά

1cl Σιρόπι Elderflower

1 Σταγόνα Ανθόνερο

Σε ένα σέικερ βάζουμε πάγο, προσθέτουμε βότκα Absolut Pears μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά. Για ντεκόρ στολίζουμε με φέτα πορτοκάλι και φλούδα κόκκινου γκρέιπφρουτ τυλιγμένη γύρο από δεντρολίβανο.



 

WHAT A BERRY





4cl Absolut

Φρέσκα Μούρα

2cl Πουρέ Φράουλας

8cl Χυμός Πορτοκάλι

1cl Σιρόπι Elderflower

Βάζουμε τα μούρα στο σέικερ μαζί με πάγο και Absolut βότκα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε. Στολίζουμε με μια φλούδα πορτοκάλι, μούρα και δυόσμο στο χείλος του ποτηριού.

 

ABSOLUT THYMES





4cl Absolut Vanilla

1 Φέτα Τζίντζερ

1 Σακουλάκι Τσαγιού Earl Grey

2cl Σιρόπι Γιασεμί

1 Κουταλάκι Μαρμελάδα Βερίκοκο

4cl Χυμός Κόκκινο Γκρέιπφρουτ

Βάζουμε στο σέικερ μας μια φέτα τζίντζερ και πατάμε μια φορά με το γουδοχέρι. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι μαρμελάδα βερίκοκο, 4 cl τσάι Earl Grey  (1 φακελάκι τσάι σε 12 cl ζεστό νερό ). Ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι μέχρι να διαλυθεί η μαρμελάδα. Προσθέστε τη βότκα Absolut Vanilla στο σέικερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζουμε το σέικερ με πάγο και χτυπάμε καλά.

Για το ντεκόρ χρησιμοποιούμε αποξηραμένο βερίκοκο, θυμάρι και σκόνη από κάρδαμο. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ