«Οι εγκλωβισμένοι εσείς είσαστε, ποτζιή»

Το θέμα των ημερών είναι σαφέστατα η απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να επιβάλει δασμούς στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που λαμβάνουν οι εγκλωβισμένοι μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

 


Το ΡΙΚ βρέθηκε στο Ριζοκάρπασο, όπου διαβιούν οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι και μίλησε με μερικούς εξ αυτών, με τη δημοσιογράφο να ρωτά κατά πόσο έχει αλλάξει η ζωή τους μετά την απόφαση, αλλά και τι πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει σε σχέση με το θέμα αυτό.

Κάποιοι ανέφεραν πως λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να δώσει η αύξηση του επιδόματος που λαμβάνουν από την Κυβέρνηση, το οποίο βασικό επίδομα εγκλωβισμένου ανέρχεται σήμερα στα 370 ευρώ για ένα άτομο και γύρω στα 550 για ζευγάρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΡΙΚ, όσοι δουλεύουν κάνουν κάποια εργασία που αφορά κυρίως σε γεωργοκτηνοτροφία και ψάρεμα, από την οποία όμως λίγο εισόδημα ξεκαθαρίζει. Συνεπώς, η αποστέρηση ειδών πρώτης ανάγκης που λάμβαναν από το Κράτος επιδεινώνει την οικονομική τους κατάσταση.

Σε μια άλλη διάσταση, ορισμένοι εγκλωβισμένοι δήλωσαν πως συχνά τους βοηθούν και έποικοι οι οποίοι ζουν στην κοινότητα.

«Με τα πλάσματα τα ξένα, τούτα που ήρταν που την Τουρκία, εμείς συναναστρεφούμαστε, περνούμε σαν τα αδέρφκια. Τζαι να μεν ακούετε όποιον έρτει τζαι λαλεί παραπάνω κουβέντες ποτζιή», δηλώνει χαρακτηριστικά μία ηλικιωμένη εγκλωβισμένη.

Φυσικά, την παράσταση έκλεψε μια άλλη γιαγιά η οποία στην ατάκα της δημοσιογράφου του ΡΙΚ «ήρταμε για να δούμε πώς περνούν οι εγκλωβισμένοι δακάτω, ίντα που κάμνετε», απάντησε:

«Δόξα σοι ο Θεός κόρη μου, μια χαρά. Οι εγκλωβισμένοι εσείς είσαστε, ποτζιή».

 


Σχετικα

Βίντεο από τη χιονόπτωση στο Τρόοδος που ξεκίνησε πριν από λίγο

Εταιρία στη Γαλλία έφτιαξε ένα άρωμα για όσους θέλουν να μυρίζουν σαν σπέρμα

Ο Γιούρι Γκέλερ απειλεί ότι θα σταματήσει το Brexit με τηλεπάθεια και μας καίει τον εγκέφαλο

«Αν είχε ζήσει, τώρα θα πήγαινε σχολείο. Στη Σάμο ας πούμε. Και δεν θα τον άφηναν να μπει στην τάξη».

Δεν θα είναι (για πολύ ακόμα) ηλιόλουστη η σημερινή Κυριακή

Ποιος ήταν ο Θεόφιλος, ο ζωγράφος της λαϊκής ρωμιοσύνης