Αυτές οι διαβάσεις πεζών είναι λίγο περίεργες [αλλά πολύ λειτουργικές]

Μήπως ήρθε η ώρα να τις εφαρμόσουμε και στην Κύπρο;

 


Article featured image
Article featured image

Ίσως να έχεις διαβάσεις την είδηση και παλαιότερα, όταν είχε εφαρμοστεί για πρώτη φορά στο Νέο Δελχί της Ινδίας με σκοπό να αναγκάζουν τους πολύ απρόσεκτους οδηγούς να ελαττώνουν ταχύτητα στις διαβάσεις πεζών.

Το παράδειγμα ακολούθησαν και η Νότιος Αφρική, η Κίνα και το Κιργιστάν με τελευταία χώρα που υιοθέτησε τις τρισδιάστατες (3D) διαβάσεις πεζών, να είναι η Ισλανδία.

Η απήχηση και η επιτυχία του συγκεκριμένου project, φαίνεται πως πείθει όλο και περισσότερα κράτη να το υιοθετήσουν για να προστατεύσουν στην ουσία τους πεζούς, αλλά και τους οδηγούς από τυχαίες συγκρούσεις.

Και δεν είναι κάτι πολύπλοκο, αφού στην ουσία οι αντί των συμβατικών διαβάσεων, ζωγραφίζουν στο δρόμο τρισδιάστατες διαβάσεις οι οποίες δίνουν την αίσθηση στους οδηγούς ότι υπάρχει κάτι περίεργο στο δρόμο, έτσι αναγκαστικά μειώνουν την ταχύτητά τους.

Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς θα μειώσει τα ατυχήματα στους δρόμους και οι πεζοί θα περνούν χωρίς φόβο. Με βάση αυτό και αφού διανύουμε και την –όλο προσφορές – προεκλογική περίοδο ίσως να ήταν ορθό να το εφαρμόζαμε κι εμείς στην Κύπρο αυτό το μοντέλο διαβάσεων;

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ