Καληνύχτα Παιδεία.

Ένας υποψήφιος εξετάσεων διορισίμων βάζει άριστα στον Υπουργό Παιδείας μέσω μιας ανοικτής επιστολής, εξηγώντας μάλιστα τους λόγους.

 


Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω αυτούσιο το κείμενο του Ευάγγελου Αυγουστή:



Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Παιδείας και Πολιτισμού,

Σήμερα θα σπαταλήσω το τελευταίο μου μελάνι ως εκπαιδευτικός για την Παιδεία σας. Όπως διαπίστωσα, σήμερα στην τελευταία ημέρα της τριλογίας του παραλόγου της εξέτασης διορισίμων εκπαιδευτικών, ο αποτελεσματικός δάσκαλος και παιδαγωγός σας δεν έχει να κάνει με ανθρώπινο κατασκεύασμα. Μάλλον θα πρέπει να είναι εξωγήινος, τερατούργημα ή καλύτερα ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Θα τολμήσω να πω ότι όλα αυτά που διδάκτηκα στο Πανεπιστήμιο της χώρας μας, φάνηκαν λίγα και ανατράπηκαν στην πλειονότητας τους μέσα σε μια τρίωρη εξέταση. Όλες οι θεωρίες ότι η Παιδεία δεν είναι αποστήθιση γνώσεων αλλά εφαρμογή τους ήταν ένα τεράστιο ψέμα. Αν αυτή η εξέταση εξετάζει έναν δάσκαλο που θέλει να ενταχθεί στην εκπαίδευση της χώρας, θα ήθελα μια ειλικρινή απάντηση, σε ποια εξέταση πρέπει να παρακαθήσουν αντίστοιχα οι δάσκαλοι με είκοσι χρόνια πείρα, οι βοηθοί διευθυντές, οι διευθυντές, οι λειτουργοί του Υπουργείου, ακόμα και εσείς Κύριε Υπουργέ.

Λυπάμαι πολύ αλλά θα τολμήσω να πω με τα λίγα που ξέρω, ότι το συγκεκριμένο γραπτό δεν υπάρχει περίπτωση να αξιολογούσε με βάση τις θεωρίες της Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης την καταλληλότητα ενός εκπαιδευτικού αλλά την αντοχή του αν θα καταφέρει να πάθει τενοντίτιδα ή όχι. Προκαλώ τους θεματοθέτες να λύσουν παρόμοιου τύπου γραπτό και αν τα καταφέρουν να αναθεωρήσω. Επίσης, αν θεωρείται λογικό σε ένα γραπτό να υπάρχουν αξιολογήσεις για δύο γνωστικά αντικείμενα χωρίς διάλειμμα.

Χειρότερο απ’ όλα, όμως, θεωρώ ότι είναι η απογοήτευση που έχετε φορτώσει τη νέα γενιά των εκπαιδευτικών. Αν προσπαθήσατε να μας πείσετε στο ότι είμαστε ανίκανοι και στοχευμένα το πράξατε με σκοπό να αλλάξουμε κατεύθυνση, συγχαρητήρια τα καταφέρατε και σας βάζω άριστα.

Σας βάζω άριστα για τελευταία φορά στην εκπαιδευτική μου καριέρα, αφού σήμερα στις 6:30μμ αποφοίτησα πριν καν διοριστώ. Σας βάζω άριστα γιατί καταφέρατε να γκρεμίσετε τα όνειρά μου, την αγάπη μου για τα παιδιά και τους κόπους και τους μόχθους μιας ζωής. Τα δικά μου άριστα σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο. Σίγουρα, εσείς και οι θεματοθέτες σας κάτι θα ξέρετε περισσότερο από εμάς.

 

Καληνύχτα Παιδεία.

Υποψήφιος εξετάσεων διορισίμων 469

Ευάγγελος Αυγουστή


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ