Η Άννα είναι ίσως η πιο φανατική γυναίκα ψαράς στην Κύπρο

Ψαρεύει από 15 χρονών, όταν την έπαιρνε μαζί του ο πατέρας της, ενώ τα τελευταία 7 χρόνια η Άννα Αβραάμ Προδρόμου από τη Λεμεσό, έχει εξελιχθεί σε φανατική ακόλουθο του ψαρέματος, αφού διαθέτει επαγγελματικό εξοπλισμό και ψαρεύει σχεδόν καθημερινά.

 


Article featured image
Article featured image

Μας προσέγγισε η ίδια, λίγο μετά που διάβασε για την γυναίκα – κυνηγό στην Πάφο στη CITY (δες σχετικό άρθρο ….>>> https://goo.gl/aAfMnf), ενημερώνοντάς μας ότι εκτός από το κυνήγι, υπάρχουν κι άλλα «αντρικά» χόμπι, τα οποία επιλέγουν γυναίκες και μάλιστα είναι και πολύ καλές. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ «ΑΝΤΡΙΚΑ» ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ



«Όταν πήγαινα με τον πατέρα μου, επειδή ήμουν μικρή και δεν ήξερα, δεν μου έδινε καλάμι αλλά μου έδενε σε ένα σκοινί αγκίστρι με δόλωμα και με άφηνε να ψαρεύω ανάμεσα στα βράχια. Λίγα χρόνια αργότερα, όταν πήγα με τον αδελφό μου και κατάφερα να πιάσω το πρώτο μου ψάρι, ενθουσιάστηκα τόσο πολύ και ένιωσα ότι αυτό το χόμπι μου ταιριάζει. Άρχισα να αγοράζω εξοπλισμό και να πηγαίνω τα σαββατοκύριακα είτε μόνη είτε με παρέα και να ψαρεύω. Σιγά σιγά όμως η αγάπη μου για το ψάρεμα μεγάλωνε, άρχισα να αγοράζω όλα σχεδόν τα σύνεργα που υπάρχουν στην αγορά, ενώ το σαββατοκύριακο έγινε κάθε μέρα. Για να καταλάβεις, μέχρι και τατουάζ έκανα με αγκίστρι».

 



Η Άννα, παρότι παντρεμένη με τρία παιδιά, δεν μείωσε καθόλου τη συχνότητα των εξορμήσεών της, με την οικογένεια της να στηρίζει πλήρως την αγάπη της για το ψάρεμα. «Αν δεν είχα τη στήριξη του άντρα μου, σίγουρα θα ήταν δύσκολο αφού λείπω αρκετές ώρες και την ημέρα και το βράδυ, όταν πηγαίνω για ψάρεμα».

Πριν περίπου 1,5 χρόνο η Άννα, γνώρισε και μία άλλη κοπέλα με την ίδια αγάπη για το ψάρεμα με την οποία βγαίνουν μαζί στα ανοιχτά για καλαμάρια και χταπόδια. «Η φίλη μου και αδελφός της το κάνουν χρόνια και με έμαθαν πολλά κόλπα και μυστικά τα οποία δεν γνώριζα. Πηγαίνουμε κάθε βράδυ με τη βάρκα για καλαμάρια και χταπόδια ή για ψάρεμα με καλάμι, όταν ο καιρός δεν επιτρέπει τη βρακάδα. Έχουμε φτιάξει μία δυνατή ομάδα».

 



 

Τα περίεργα βλέμματα

Παρότι δεν θεωρώ ότι υπάρχουν γυναικεία ή αντρικά επαγγέλματα και χόμπι, εντούτοις, κακά τα ψέματα, το ψάρεμα είναι ανδροκρατούμενο σπορ, είναι αναμενόμενο λοιπόν όταν βλέπουν 2 γυναίκες να κατεβαίνουν τα ξημερώματα την αποβάθρα με σύνεργα ψαρέματος και να πιάνουν πόστο, πολλοί να μας κοιτάνε περίεργα και να σχολιάζουν αρνητικά και υποτιμητικά. Αλλά δεν μας νοιάζει, ούτε ασχολούμαστε.

 



«Για εμένα το ψάρεμα είναι η χαλάρωση και η ηρεμία μου, το αγαπώ και όσο έχω ανοιχτά τα μάτια μου θα πηγαίνω και θα κάθομαι με τις ώρες με το καλάμι μου και να ψαρεύω».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ