Επισκέφθηκες ποτέ το «Πάρκο Ίσων Ευκαιριών» στη Λάρνακα;

Όταν το παιχνίδι γίνεται χαρά για όλα τα παιδιά, ανεξαιρέτως!

 


Το «Πάρκο Ίσων Ευκαιριών» στη Λάρνακα, για παιδιά με κινητικά προβλήματα είναι ένα σημείο αναφοράς για την Κύπρο, ένας χώρος όπου έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν ασφαλή με παιδιά της ηλικίας τους.

Το Πάρκο βρίσκεται στην Οδό Τζένης Καρέζη, απέναντι από την εκκλησία Φανερωμένης στη Λάρνακα και διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για αναπηρικά τροχοκαθίσματα καθώς και παιχνίδια για παιδιά με ή χωρίς κινητικά προβλήματα.

 Στο πάρκο έχουν τοποθετηθεί όργανα εκγύμνασης, ανάμεσα στα οποία και ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με αναπηρίες (ΑμεΑ). Επίσης στον χώρο που έχει δεντροφυτευτεί, εξωραϊστεί και λειτουργεί με όλες τις απαραίτητες υποδομές (ράμπες, εισόδους πρόσβασης για άτομα με κινητικά προβλήματα) υπάρχουν παγκάκια και κιόσκι.

Την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, ομάδα εθελοντών από την Τράπεζα Κύπρου και ο Ροταριανός Όμιλος Λάρνακα – Κίτιον πραγματοποίησαν μια όμορφη και ξεχωριστή εκδήλωση στο πάρκο, όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία παίξουν, να διασκεδάσουν και να γευτούν υπέροχες λιχουδιές.

 Η Τράπεζα Κύπρου και ο Ροταριανός Όμιλος Λάρνακας - Κίτιον που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς, είναι περήφανοι που ο κόσμος αγκαλιάζει την πρωτοβουλία, η οποία και δημιουργεί μια δυναμική για επέκταση παρόμοιων έργων και σε άλλες πόλεις.


Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen