Έρχεται σκόνη στην Κύπρο από τη Βόρειο Αφρική

Το ανατολικό ρεύμα αέρα μετέφερε σκόνη από τη Βόρειο Αφρική προς την περιοχή μας και σε συνδυασμό με την τοπική σκόνη που σήκωνε κυρίως από περιοχές της Μεσαορίας, είχαμε ψηλά ποσοστά σε χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας, σύμφωνα με Kitasweather.  

 


Article featured image
Article featured image

Η σκόνη συσσωρευόταν κυρίως σε νότια και δυτικά τμήματα του νησιού.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη η οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνή.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, αρχικά 2-3 αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα δυτικά, νότια και νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 25 στα νότια, ανατολικά και βόρεια παράλια, 23 έως 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή άνοδο.Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Η ασθενής χαμηλή πίεση, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σύντομα και αντικαθίσταται από ασθενής ψηλή πίεση. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, μέχρι την Τετάρτη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες δυνατό να παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, αλλά την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ