«Εγώ έκανα αυτό που μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου»

Πριν από μερικές ημέρες κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο μια ανάρτηση στην οποία αναφερόταν πως ένας κύριος από τη Λεμεσό βρήκε στο δρόμο το πορτοφόλι ενός Κινέζου που διαμένει στην πόλη, μέσα στο οποίο μάλιστα υπήρχαν χρήματα, και το παρέδωσε στην Αστυνομία.



 


Article featured image
Article featured image

Αλήθεια, πόσοι από εμάς θα έπρατταν το ίδιο;

Πρόκειται για τον κύριο Γαβρίλη Λακαταμίτη, κάτοικο Λεμεσού, ο οποίος εργάζεται στην πόλη ως ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας.

Την περασμένη εβδομάδα -όπως ο ίδιος αναφέρει στη CITY- βρήκε στον δρόμο ένα πορτοφόλι, το οποίο είχε πατηθεί από αυτοκίνητο και από το πλάι φαινόταν πως μέσα είχε χρήματα.  

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πως έπρεπε να επιστραφεί το πορτοφόλι στον κάτοχό του» μας είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα όσα εξιστορεί στη CITY, άνοιξε το πορτοφόλι, βρήκε μέσα την ταυτότητα του Κινέζου κατόχου του πορτοφολιού και έπειτα επισκέφτηκε τον Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας και το παρέδωσε.

Στην ερώτηση κατά πόσο πέρασε από το μυαλό του να πάρει τα χρήματα, ο κύριος Λακαταμίτης είπε πως «παρότι τα χρήματα που βρίσκονταν μέσα στο πορτοφόλι ήταν περισσότερα από ότι είναι ο μισθός μου για μια εβδομάδα, δεν σκέφτηκα ούτε για ένα δευτερόλεπτο να τα πάρω. Αν τα έπαιρνα, που ξέρεις... Μπορεί μετά να χρειαζόταν να τα σπαταλήσω πάνω στους γιατρούς».

Όπως ενημερώθηκε από την Αστυνομία, το πορτοφόλι επιστράφηκε στον Κινέζο ιδιοκτήτη του, το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο ο Κινέζος δεν επικοινώνησε μαζί του.

«Δεν έκανα κάτι σπουδαίο, εγώ έκανα αυτό που μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου. Καταντήσαμε να θεωρούμε σπουδαίο κάτι που κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητο» μας είπε καταληκτικά ο κύριος Λακαταμίτης.

 



 

«Όποιος βρει πορτοφόλι στον δρόμο, ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο, τον συμβουλεύω να το παραδώσει στην Αστυνομία. Αυτό είναι το σωστό και αυτό λέει η ηθική ενός ανθρώπου».

Σημειώνεται, πως ο κύριος Γαβρίλης, βρήκε αρκετές φορές στο δρόμο χρήματα, πορτοφόλια και άλλα προσωπικά αντικείμενα και πάντα φρόντιζε να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη τους.

 

Ας ακολουθήσουμε όλοι το ωραίο παράδειγμα του κύριου Γαβρίλη!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ