Εκδηλώσεις στην Κύπρο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής

Μπορεί η ρομποτική να επηρεάσει θετικά την κοινωνία μας;

 


Article featured image
Article featured image

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής θα διεξαχθεί μεταξύ 17 και 27 Νοεμβρίου και περισσότερες από 1000 εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη.

Στόχος των εκδηλώσεων, είναι η ενημέρωση του κόσμου τόσο για τη ρομποτική, όσο και για τη σημαντικότητα της για την Ευρώπη.

Μάθε πώς τα ρομπότ μπορούν να υποστηρίξουν την καθημερινή μας ζωή, για παράδειγμα, βοηθώντας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και στο μέλλον, παρέχοντας υποστήριξη και φροντίδα σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ή ακόμη βοηθώντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται πως πλέον το μάθημα της ρομποτικής έχει ενταχθεί σε πολλά σχολεία. Επίσης, η ρομποτική αποτελεί ένα σημαντικό μέρος των χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ προγραμμάτων και θα μπορούσε, στο μέλλον, να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Κεντρική εκδήλωση

Η κεντρική εκδήλωση φέτος, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες (20-23 Νοεμβρίου) με έκθεση και παρουσιάσεις εμπειρογνωμόνων, από 30 ευρωπαϊκά και περιφερειακά έργα.

Κεντρικό θέμα, θα είναι το πώς η ρομποτική μπορεί να επηρεάσει θετικά την κοινωνία μας. Για αυτό το σκοπό θα γίνουν παρουσιάσεις για ρομπότ στον τομέα της υγείας, για ρομπότ που βοηθούν κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, που υποστηρίζουν τη φροντίδα των ηλικιωμένων, για ρομπότ που βοηθούν μαθητές να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες, καθώς επίσης και ρομπότ που μπορούν να βοηθήσουν και να σώσουν ζωές στην περίπτωση φυσικών καταστροφών.

Οι νικητές του διαγωνισμού ROBOTEX (που διεξάχθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Κύπρο) θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο διαγωνισμό ROBOTEX που θα γίνει στην Εσθονία μεταξύ 22-26 Νοεμβρίου.

Στην Κύπρο προγραμματίζονται και φέτος διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ανοικτά εργαστήρια, επισκέψεις και εκδηλώσεις σε σχολεία, παρουσιάσεις/διαλέξεις όπως επίσης και εργαστήρια ρομποτικής τόσο για παιδιά αλλά και για ενήλικες. 

Δες πιο κάτω τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής:


  1. Λευκωσία, Grammar School, Exploring Robots (17/11)

  2. Λάρνακα, Pascal English School (17/11)

  3. Λεμεσός, Cyprus College (18/11) - Εισαγωγή στις προκλήσεις του ROBOTEX Cyprus Challenge

  4. Λευκωσία, Science and Space Cafe, Youth 'n' Code 2017 (18/11)

  5. Λευκωσία, Gravity Ventures Incubator, Εισαγωγή στις προκλήσεις του ROBOTEX Cyprus Challenge (19/11)

  6. Ορμίδεια, Μαθηματικά και Ρομποτική - Ένα μάθημα με τους γονείς μας! (20/11)

  7. Λευκωσία, Robotic Workshops at University of Nicosia (22/11)

  8. Συμμετοχή στο παγκόσμιο διαγωνισμό ROBOTEX CHALLENGE στην Εσθονία (23/11)

  9. Δημοτικό σχολείο Πέρα χωρίο Νήσου Α’, Εισαγωγή στα Robotics με LEGO® Education WeDo (24/11)

  10. Λεμεσός, Πανεπιστήμιο Frederick, Ρομποτική: Εξερεύνηση του διαστήματος (25/11)

  11. ΤΕΠΑΚ - Λεμεσός, Παρουσιάσεις από τον Κυπριακό Ακαδημαϊκό και Βιομηχανικό χώρο της Ρομποτικής (27/11)



Τις εκδηλώσεις οργανώνουν και στηρίζουν μεταξύ άλλων τα ΤΕΠΑΚ, UNIC, EUROPEAN, FREDERICK, Pascal English School Larnaka, Grammar School, ο Κυπριακός σύνδεσμος πληροφορικής (CCS), o Κυπριακός σύνδεσμος εξερεύνησης του διαστήματος (CSΕΟ), το κέντρο GRAVITY ventures Incubator, CYTA, Engino καθώς και αρκετοί άλλοι οργανισμοί.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ