Τρεις περιπτώσεις νέων στην Κύπρο που άφησαν το πτυχίο στο συρτάρι

Και ασχολήθηκαν, όμως, επιτυχώς με κάτι άλλο!

 


Article featured image
Article featured image

Ένα χρόνο πριν, κάναμε κάτι αντίστοιχο στη CITY. Είχαμε μιλήσει με 4 άτομα οι οποίοι επιστρέφοντας από τις σπουδές τους, με πτυχίο ή μεταπτυχιακό και σίγουρα με πολλά όνειρα, είτε από ανάγκη είτε από επιλογή, αποφάσισαν να αφήσουν το πτυχίο στην άκρη και να ασχοληθούν με κάτι άλλο {...>>> διάβασε το άρθρο εδώ: http://city.sigmalive.com/article/19890/4-kyprioi-poy-afisan-ptyhio...].

Για προφανείς λόγους, το ρεπορτάζ εκείνο είχε τεράστια απήχηση, εξ ου και αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε σήμερα.

Βρήκαμε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις νέων ανθρώπων, που όντως ασχολούνται με επιτυχία με κάτι (πολύ ή λίγο) άσχετο με τον τομέα των σπουδών τους και τους θέσαμε ερωτήματα όπως, αν από ανάγκη ή από επιλογή άλλαξαν κατεύθυνση, αν θα άφηναν την επιχείρηση που έστησαν για να επιστρέψουν σε κάτι σχετικό με το πτυχίο τους, αν οι σπουδές τους είναι βοηθητικές σε αυτό που κάνουν σήμερα και άλλα σχετικά.

Οι απαντήσεις τους έχουν τρομερό ενδιαφέρον, ενώ οι περιπτώσεις τους σίγουρα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για αρκετό κόσμο εκεί έξω.

 



Το εν λόγω ρεπορτάζ της CITY παρουσιάστηκε αρχικά στο πλαίσιο της εκπομπής Πρωτοσέλιδο, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, τους οποίους και ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια στην παραγωγή του βίντεο!

 

Ο Αντώνης Κυριάκου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία και σήμερα διατηρεί το δικό του εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, στη Λεμεσό.

 

Ο Στέλιος Πάντζιαρος και ο Ανδρέας Τσαππαρίλας σπούδασαν Μηχανολόγος Μηχανικός και Πολιτικός Μηχανικός αντίστοιχα, αλλά το τελευταίο διάστημα φτιάχνουν ξύλινες τσάντες, στο χωριό Περιστερώνα, της επαρχίας Λευκωσίας.

 

Ο Νικόλας Παπαγιάννης σπούδασε Computer Science και ο Ανδρέας Γαβριήλ έχει πτυχίο στις Επιχειρήσεις και στο Μάρκετινγκ. Οι δύο φίλοι άνοιξαν τελικά τη δική τους επιχείρηση με παπούτσια, στη Λεμεσό. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ