Τι θέλει να διδάξει ο πρίγκιπας William στο γιο του;

Εσένα το παιδί σου ξέρει τι πρέπει να κάνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

 


Article featured image
Article featured image

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πολλά τα τετράχρονα που ξέρουν τι να κάνουν αν συμβεί κάτι σοβαρό.

Ο πρίγκιπας William, όμως, έχει βάλει στόχο να μάθει στο γιο του, τον πρίγκιπα George, πότε και πώς να καλεί το 999 (το αντίστοιχο του 112 στη Μεγάλη Βρετανία).

Ο Δούκας του Cambridge σκέφτηκε αυτό το μάθημα, το οποίο μπορεί να σώσει ζωές κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν παρευρέθηκε στα Pride of Britain Awards 2017 του Λονδίνου την περασμένη Δευτέρα.

Στην εκδήλωση γνώρισε την πεντάχρονη Suzie McCash, η οποία έσωσε τη ζωή της μητέρας της την περασμένη χρονιά επειδή κάλεσε το 999 όταν είδε τη μητέρα της να λιποθυμά μπροστά στα μάτια της και να μην ανασαίνει.

«Έχω ένα παιδί τεσσάρων χρονών που τον λένε George και, αν του έδινα ένα τηλέφωνο, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να κάνει...» είπε ο πρίγκιπας William στο μικρό κορίτσι, το οποίο έλαβε εκείνη τη βραδιά το βραβείο Child of Courage.

«Και, ξέρεις κάτι; Θα κάνω μια κουβέντα με τον George μου για το τι πρέπει να κάνει, εξαιτίας αυτού που έκανες εσύ. Είναι πραγματικά σημαντικό», είπε ο William στη μικρή Suzie.

Σύμφωνα με το Parents.com, τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν πότε και πώς να καλούν το 112 μέχρι την ηλικία των 4 ετών.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ξέρουν τι συνιστά κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως μια πυρκαγιά, μια διάρρηξη ή η λιποθυμία ενός γονιού.

Με πληροφορίες από τη Huffingtonpost


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ