Ο Λάμπρος φτιάχνει streetfood αυγολέμονη, κυπριακό καφέ και σουβλάκια στην Αγγλία

«Έχουμε τζαι πίττα με χαλλούμι, τζαι σπιθκιάσιμο ταλαττούρι».

 


Article featured image
Article featured image

Η περίπτωση του Λάμπρου είναι μία από τις πολλές με άτομα που άφησαν την Κύπρο για να δοκιμάσουν την τύχη τους σε ένα πιο εύφορο περιβάλλον. «Οι γονείς μου, έφυγαν πριν από περίπου 4 χρόνια για το Manchester από Κύπρο, κι εγώ το αποφάσισα μόλις πριν λίγο καιρό».

Η ιδέα για street food κυπριακή κουζίνα, όπως λέει ο Λάμπρος, ήταν της μητέρας του, αφού ο παππούς του, ο οποίος είχε καταγωγή από Ριζοκάρπασο ήταν μερακλής του μεζέ και του καλού κυπριακού φαγητού, αγάπη που μετέδωσε και στην οικογένειά του.

 

 



 

«Θέλαμε να φέρουμε την Κύπρο στην Αγγλία, εκπροσωπώντας την με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορεί να έχει πολλούς Κύπριους εδώ, και αρκετές ταβέρνες ή κυπριακά εστιατόρια, αλλά πουθενά δεν βρίσκεις την αυθεντική κυπριακή γεύση. Έτσι, είπαμε με τους γονείς μου και τα αδέλφια μου, ότι εμείς θα καλύψουμε αυτό το κενό.

Στήσαμε λοιπόν τη ‘Cyprus Kouzina’ στο Manchester που είναι η βάση μας και αρχίσαμε να φτιάχνουμε σιεφταλιές, σουβλάκια και χαλλούμι στην πίττα, όπως τα τρώγαμε και στην Κύπρο. Φτιάξαμε και το δικό μας σπιθκιάσιμο ταλαττούρι, ενώ πρόσφατα, λόγω και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών προσθέσαμε και σούπα αυγολέμονη, που εξελίσσεται σε μεγάλο trend. Σύντομα, μάλιστα, θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε και κυπριακό καφέ, για τους πιο μερακλήδες».

 



Η Cyprus Kouzina, όμως, δεν μένει μόνο στο Manchester. Μπορεί να ταξιδέψει και ταξιδεύει σε όλη την Αγγλία, αρκεί να υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον πελάτη ή κάποιο μεγάλο event. «Ο κόσμος το έχει λατρέψει έχουμε πολλούς ντόπιους σταθερούς πελάτες, και φυσικά πολλούς Κύπριους και Ελλαδίτες φοιτητές που κάθε φορά ψάχνουν να δουν σε πιο event θα είμαστε για να έρθουν να φάνε, αφού όπως λένε τους θυμίζει την πατρίδα».

 



 

 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει να διαβάσεις κι αυτό...>>> Δεν φαντάζεσαι πόσοι Κύπριοι ζουν μόνιμα στο εξωτερικό [και σε ποιες χώρες οι περισσότεροι]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ