«Κλέψαμε ένα διαμάντι και δεν μας έπιασε ποτέ κανείς…»

Έγινε λίγο μετά που σχολάσαμε απ’ το γραφείο. Είχαμε συμφωνήσει μέρες πριν ότι θα ήταν καλύτερα να το κάνουμε αργά το απόγευμα. Εκείνη την ώρα κανείς δεν το περιμένει. Κανείς δεν σε υποψιάζεται. Έτσι κι έγινε… Στην αρχή, ήμασταν λίγο διστακτικοί. Δεν ξέραμε τι θα συναντούσαμε, έπρεπε όμως να γίνει, δεν υπήρχε επιλογή. Το διαμάντι θα γινόταν δικό μας…

 


Article featured image
Article featured image

Κανείς από τους τρεις μας δεν περίμενε να ζήσει αυτό που τελικά βιώσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί. Το μυαλό καθάρισε από σκέψεις και προβληματισμούς και η μόνη μας έγνοια ήταν να συνεργαστούμε για να λύσουμε τους ομολογουμένως έξυπνους και δύσκολους γρίφους για να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο… το διαμάντι.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν περίμενα να ζήσω μια τέτοια εμπειρία σ’ ένα δωμάτιο απόδρασης. Δεν είχα ξαναπάει σε κάτι παρόμοιο και διατηρούσα κάποιες επιφυλάξεις για το αν όλο αυτό είχε όντως κάτι να μου δώσει. Ένεκα της παρέας, όμως, ενέδωσα. Άλλωστε για να υπάρχουν τόσα χρόνια, μάλλον κάτι κάνουν καλά.

Επιλέξαμε το «Escape the Room», του οποίου, όπως μάθαμε, τα θεματικά δωμάτια σχεδιάζονται στην Κύπρο αποκλειστικά, αφού δεν αποτελεί μέρος κάποιας διεθνούς αλυσίδας και η θεματική κάθε δωματίου είναι μοναδική.

Για εκείνο το απόγευμα, θα εισβάλλαμε σ’ ένα μουσείο για να κλέψουμε το πολύτιμο διαμάντι που βρισκόταν στο θησαυροφυλάκιο.

 



Αφήσαμε στην είσοδο όλα τα περιττά, πήραμε τον ασύρματο, μερικές βασικές οδηγίες και μπήκαμε από την πίσω πόρτα του μουσείου. Από την αρχή κιόλας, μπαίνεις στο πετσί του ρόλου. Είσαι 100% προσηλωμένος στον στόχο σου και η μόνη σου έγνοια είναι να λύσεις τον πρώτο γρίφο, για να προχωρήσεις. Ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια έχει σημασία. Τίποτα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Όσο προχωρούσαμε, η διαδικασία γινόταν όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Τόσο γιατί η αγωνία να προλάβεις το χρόνο γινόταν όλο και πιο έντονη όσο και γιατί τα μυαλά και των τριών μας, είχαν συντονιστεί χωρίς να το καταλάβουμε στην ίδια συχνότητα, συμπληρώνοντας ο ένας τη σκέψη του άλλου.

 



 

Πόσα πράγματα μπορεί να κρύβει μια αίθουσα μουσείου; Πόσες πληροφορίες και λεπτομέρειες; Πολλές, και πολύ απρόσμενες. Αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να ανακαλύψεις από μόνος σου.

Αν τελικά πήραμε το διαμάντι; Με λίγη καθυστέρηση -αφού για ώρα προσπαθούσαμε να συνέλθουμε από τα γέλια στο τελευταίο δωμάτιο- το πήραμε. Ενώ παράλληλα πήραμε και μια γερή δόση ενέργειας, αφού ήταν ίσως το καλύτερο αποσυμφορητικό που θα μπορούσαμε να έχουμε μετά από πολλές ώρες στο γραφείο.





 

Αν, πάλι, δεν γουστάρεις τις κλοπές στο «The Heist», μπορείς να δοκιμάσεις να σώσεις τον Πάπα (Save the Pope) ή να λάβεις μέρος σε μια πολύ μυστήρια αποστολή (The Mission).

 



 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Escape the Room μπορείς να διοργάνωσεις και διάφορες εκδηλώσεις. Από εταιρικά party, μέχρι και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις γάμου!

 

 

Επικοινωνήστε με το Escape the Room ΕΔΩ ή μέσω Facebook

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ