5 κόλπα που κάνουν ευκολότερο το πρωινό ξύπνημα

Το πρωινό ξύπνημα για τον περισσότερο κόσμο είναι βασανιστικό.

 


Article featured image
Article featured image

Αν δυσκολεύεστε κι εσείς το πρωί να υπακούσετε στο ξυπνητήρι, τότε αυτό το άρθρο σας ενδιαφέρει.

Η Βρετανίδα ψυχολόγος και θεραπεύτρια ύπνου Dr. Nerina Ramlakhan βρήκε 5 τρόπους που θα σας κάνουν να ξυπνάτε το πρωί και να σηκώνεστε από το κρεβάτι με περισσότερη ευκολία.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στην καναδέζικη HuffPost

1) Οργανώστε από το βράδυ ό,τι θα χρειαστείτε το επόμενο πρωί

Ξέρετε πόσο επιπλέον χρόνο θα γλιτώσετε αν έχετε βρει από το προηγούμενο βράδυ τα ρούχα της επόμενης μέρας, το φαγητό, την τσάντα με τα απαραίτητα και όλα τα υπόλοιπα; Χρόνος που μπορεί να προστεθεί στον πολυπόθητο ύπνο σας.



2) Προγραμματίστε το κλιματιστικό να ξεκινήσει 10′ πριν να χτυπήσει το ξυπνητήρι

Με αυτό τον τρόπο δε θα έχετε δικαιολογία για να μείνετε στο κρεβάτι, αφού και το δωμάτιο στο σύνολό του θα είναι εξίσου ζεστό.



3) Το φυσικό φως βοηθάει

Η Ramlakhan προτείνει να αφήνετε ελαφρώς ανοιχτές τις κουρτίνες ή τα παντζούρια σας ώστε σταδιακά το πρωί να μπαίνει στο δωμάτιο το φυσικό φως της μέρας και να σας βοηθάει να συντονιστείτε με την άχαρη ώρα του ξυπνήματος.



4) Απομακρυνθείτε από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή 30′-45′ πριν τον ύπνο

Το κινητό, η οθόνη του υπολογιστή και η τηλεόραση μέχρι και λίγα λεπτά πριν τον ύπνο, δεν βοηθούν τον οργανισμό να αντιληφθεί ότι ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί ο εγκέφαλος, το αντίθετο μάλιστα. Ιδανικά, μην έχετε τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό σας, θα ξεμυαλιστείτε σίγουρα. Αν κοιμηθείτε καλά και αρκετά, θα σας είναι πιο εύκολο να ξυπνήσετε το πρωί και να νιώθετε καλά με αυτό.



5) Να τρώτε πρωινό μέσα σε 30′ από τη στιγμή που θα ξυπνήσετε

Έτσι κι αλλιώς το πρωινό είναι μια πολύ καλή διατροφική συνήθεια αλλά εκτός αυτού σας βοηθά και να ξυπνήσετε γρηγορότερα και καλύτερα αφού ενισχύει το μεταβολισμό σας και σας δίνει περισσότερη ενέργεια να ξεκινήσετε τη μέρα σας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ